Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Tajné služby odhalili výbušné zariadenie v pošte Hillary Clinton a Baracka Obamu
Zdielať na

Tajné služby odhalili výbušné zariadenie v pošte Hillary Clinton a Baracka Obamu

NEW YORK / Hillary Clinton a Barack Obama dostali zásielku, v ktorej bola výbušnina. Informácie americkým médiám potvrdila tajná služba. Výbušninu objavili technici, ktorí pravidelne kontrolujú ich poštu.

Podozrivý balík adresovaný do Bieleho domu, ktorý obsahoval doma vyrobenú bombu, zachytili na spoločnej základni Bolling vo Washingtone. Uviedli to orgány činné v trestnom konaní na tlačovej konferencii. Výbušný systém je podobný tím, ktoré boli poslané do domov Baracka Obamu, Hillary Clinton a miliardára Georgea Sorosa na začiatku tohto týždňa.

​V stredu ráno tajná služba Spojených štátov povedala, že zachytila dva "podozrivé balíčky" adresované Obamovi a Clintonovej už začiatkom týždňa. Ani jeden z bývalých vládnych zástupcov balík neobdržal, keďže ich zadržali technici počas "rutinných postupov kontroly". Avšak "existuje silné podozrenie, že oba balíčky určené pre Obamu a Clinton sú spojené s balíkom doručeným Sorosovi," povedal ďalší zdroj z prostredia vyšetrovania.

Biely dom sa k prípadom vyjadril, že považuje tieto zásielky za "pokus o útok""Odsudzujeme pokusy o násilné útoky, ktoré nedávno uskutočnili proti bývalému prezidentovi Obamovi, Clintonovej, a ďalším verejným osobnostiam," uviedla tlačová tajomníčka Bieleho domu Sarah Sanders vo vyhlásení pre CNN. "Tieto teroristické činy sú opovrhnutiahodné a každý, kto za tým stojí bude braný na zodpovednosť v čo najširšom rozsahu zákona. Tajná služba Spojených štátov a iné orgány činné v trestnom konaní vyšetrujú a prijmú všetky potrebné opatrenia na ochranu každého, kto je ohrozený týmito zbabelcami," dodala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy