Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V Bulharsku zavraždili 30-ročnú novinárku Viktoriu Marinovu
Zdielať na

V Bulharsku zavraždili 30-ročnú novinárku Viktoriu Marinovu

Zdroj: Facebook/Viktoria Marinova

RUSE / Telo iba 30-ročnej novinárky Viktorie Marinovej našli v sobotu, v ťažko dostupnom teréne neďaleko Dunaja. Polícia pracuje s niekoľkými verziami, no zatiaľ neexistuje dôkaz o tom, že by vražda novinárky súvisela s jej prácou.

Podľa informácií portálu Rusemedia došlo pred vraždou k znásilneniu a k fyzickému napadnutiu. Polícia pracuje s niekoľkými verziami, no zatiaľ neexistuje dôkaz o tom, že by vražda novinárky súvisela s jej prácou, uvádza portál Vesti.bg.

Podľa posledných informácií, ktoré poskytla prokuratúra a polícia, zomrela v dôsledku úderu do hlavy a dusenia. Zatiaľ sa ale nedá potvrdiť, či bola skutočne znásilnená. 

https://twitter.com/OCCRP/status/1048880754426613760

Podľa zdrojov NOVA našli policajti jej telo v sobotu neďaleko brehu Dunaja v ťažko dostupnom teréne. Vo večerných hodinách ju identifikovali ako novinárku Viktoriu Marinovu. 

Tridsaťročná Marinovová bola reportérka a majiteľka televíznej stanice TVN. Jej posledná práca súvisela s údajnou korupciou týkajúcou sa fondov Európskej únie. Polícia podľa miestnych médií tvrdí, že zatiaľ nie sú žiadne dôkazy, ktoré by naznačovali, že zločin súvisel s jej prácou. Protikorupčné skupiny a členovia Európskeho parlamentu vyzvali na dôkladné vyšetrenie okolností jej smrti.

Posledná reportáž novinárky sa týkala stavebných spoločností zapojených do projektov infraštruktúry financovaných z EÚ, ktoré mali pod palcom miestne úrady.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy