Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Priznanie Trumpa: S Kim-Čong unom sme sa do seba zamilovali
Zdielať na

Priznanie Trumpa: S Kim-Čong unom sme sa do seba zamilovali

WHEELING / Americký prezident Donald Trump v sobotu verejne oznámil, že sa s Kim-Čong unom do seba zamilovali. V športovej hale v meste Wheeling v západnej Virgínii sa taktiež pochválil, že mu severokórejský vodca napísal krásne listy.

Ženatý 72- ročný Donald Trump sa k svojmu vzťahu na diaľku s o polovicu mladším diktátorom priznal verejne. Na stretnutí s Kimom sa ho snažil presvedčiť, aby sa Severná Kórea vzdala atómových zbraní. "Bol som tvrdý, on taktiež. Medzi nami to bolo niekedy hore, potom dole," porozprával šéf Bieleho domu. "Potom sme sa zamilovali. Jasné? Nie, naozaj," uisťoval prezident Trump. 

Kim si jeho srdce vraj získal nielen behom ich stretnutia v Singapure v júni, ale aj listami, ktoré mu napísal. Ich vzťah podľa Trumpa priniesol aj politické pozitíva v podobe sľubu severokórejského vodcu, že zruší všetky atómové a raketové testy. Analytici sú ale voči jeho optimizmu skeptický. Žiadny pozorovateľný pokrok denuklearizácie Kórejského poloostrova zatiaľ vidieť nie je. 

Vzťah medzi Trumpom a Kimom nebol vždy idylický. Kedysi americký prezident o Kim-Čong unovi povedal, že je tlstý a malý. Označil ho takisto aj za rakeťáka. Kim mal zase Trumpa za choromyselného a "starého blázna".  

Z prípadnej kritiky ohľadom ich terajšieho vzťahu si Trump veľkú hlavu nerobí. "Donald Trump hovorí, že sa zamilovali. To je hrozné, hrozné, že? Je to tak neprezidentské," robil si srandu a následne ukázal na dav ľudí, ktorý sa v meste Wheeling zhromaždili. "Vždy hovorím, že je ohromne ľahké byť prezidentský. Ale to by sa do tejto natrieskanej haly nechcelo zvonka dostať ďalších 10 tisíc ľudí, stálo by ich tu len 200," dodal na záver Trump. 

Pozrite si reportáž o podpísanej dohode medzi Kimom a Trumpom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy