Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Biológovia chceli 2 tony vážiacu a 5 metrov dlhú veľrybu naložiť do malého kontajnera. Vypadla im
Zdielať na

Biológovia chceli 2 tony vážiacu a 5 metrov dlhú veľrybu naložiť do malého kontajnera. Vypadla im

NEW HAMPSHIRE / Naozaj ako zo seriálu Pat a Mat vyzeralo nakladanie uhynutej veľryby do kontajnera, ktorým mali zviera previezť na pitvu. Cicavca našli na východnom pobreží a morskí biológovia potrebujú zistiť dôvod jej úhynu. A tak museli pozostatky zvieraťa previezť do laboratória. To sa jednoducho povie, ale oveľa ťažšie urobí. Najmä vtedy, ak má veľryba 2 tony a 5 metrov ako táto a privezú vám malý kontajner.

Prvá časť, teda zdvihnutie uhynutého zvieraťa sa podarila. Ale keď ju chcel bagrista naložiť do malého kontajnera, ryba mu skĺzla z lyžice rovno vedľa kontajnera. Morskí biológovia skrátka neodhadli veľkosť zvieraťa a snažili sa ho naložiť do polovičnej veľkosti prepravného kontajnera.

Zábery z nakladania sa ihneď objavili na všetkých sociálnych sieťach a ľudia sú pohoršení z neodbornej manipulácie. "Bolo to naozaj zlé. Prečo ju jednoducho nehodili späť do mora?," čudovali sa okoloidúci, ktorým sa podarilo celú situáciu nakrútiť. "Je to morbídne," tvrdil ďalší užívateľ sociálnej siete. Biológovia tak utŕžili poriadnu hanbu.

„Trocha nám trvalo, kým sme logistiku vymysleli,“ priznala sa Ashley Stokesová, manažérka záchranného týmu pre morské cicavce z Vedeckého centra Seacost. Morskí biológovia po vlne kritiky a hanby ihneď poslali na miesto nakladania ďalší, väčší kontajner, aby sa im cicavca podarilo naložiť.

Zábery z nakladania uhynutej veľryby:

https://twitter.com/TODAYshow/status/1042015654809935875

Súvisiace články

Najčítanejšie správy