Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Polícia už zatkla mladíka, ktorý ukrýval do jahôd ihly
Zdielať na

Polícia už zatkla mladíka, ktorý ukrýval do jahôd ihly

JUŽNÝ WALES / Polícia z austrálskeho štátu Nový Južný Wales zadržala mladého chlapca, ktorý sa priznal, že ukryl šijacie ihly do jahôd, ktoré skončili na pultoch obchodov. Podľa vyšetrovateľov zrejme malo ísť o žart.

Podľa policajného zástupcu Stuarta Smitha bude chlapec zrejme pod dohľadom pre mladistvých. Polícia pritom už skôr naznačila, že niektoré prípady mohli spáchať napodobňovatelia pôvodného páchateľa.

Za kontamináciu potravín hrozí teraz v Austrálii až desať rokov za mrežami. Austrálsky premiér Scott Morrison v stredu oznámil, že vláda navrhne zvýšenie trestu na 15 rokov.

Ihly v jahodách sa minulý týždeň objavili v obchodoch šiestich austrálskych štátov a teritórií; najprv v Queenslande a následne v Novom Južnom Walese, Viktórii, Teritórium austrálskeho hlavného mesta, Južnej Austrálii a Tasmánii.

Po konzumácii jahody s ihlou skončil jeden muž v nemocnici. Niekoľko značiek svoje produkty z obchodu preventívne stiahlo a dovoz z Austrálie zastavil aj najväčší novozélandský reťazec.

K incidentu došlo v čase vrcholiacej sezóny austrálskych jahôd. Farmári sa preto obávajú obrovských strát v prípade, že sa dopyt po ovocí čoskoro neobnoví.

A polárnu žiaru v Austrálii ste už videli:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy