Skoro jasno
15°
Bratislava
VIDEO: Panika v madridskom metre. Z vozňa sa valil čierny dym
Zdielať na

VIDEO: Panika v madridskom metre. Z vozňa sa valil čierny dym

Zdroj: Twitter

MADRID / Vo vozni súpravy madridského metra vybuchol v pondelok notebook, čo vyvolalo paniku medzi cestujúcimi. Šesť osôb utrpelo ľahké zranenia, medzi nimi aj žena, ktorá zmienený notebook niesla v taške, kde začal horieť. Vo vozni sa po výbuchu začal šíriť silný dym a cestujúcich museli evakuovať.

Panika a strach sa šírila v pondelok ráno madridským metrom. Dôvodom bola explózia notebooku jednej z cestujúcich. Na moment to vzbudilo dojem teroristického útoku.

Polícia okamžite vyrazila na miesto, uvádza portál The Sun.  Z vozňa sa po explózii valil kúdol čierneho dymu. Jeden z cestujúcich Juan Teixeira zverejnil na twitteri video, ako sa ľudia valia z metra von. 

"Metro evakuovali pre explóziu notebooku. Polhodinu sme boli ale uväznení dnu," napísal. "Ľudia začali utekať, povedali, že tam bola dymiaca taška," povedal ďalší cestujúci. 

https://twitter.com/juanteix/status/1041592484139335680

Ľudia zatiahli núdzové otváranie dverí napriek tomu, že vlak mal nariadené ostať stáť asi 100 metrov od nástupišťa a začali utekať von. Podľa úradov sa zranilo asi 6 osôb, vrátane majiteľky notebooku. Asi 17 ľudí utrpelo šok.  Prevádzku linky 9 dočasne zastavili, podľa údajov spoločnosti Metro de Madrid ju však onedlho opäť obnovili.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnej téme. V ukrajinskom metre nahlásili bombu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy