Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Počas výpadku prúdu hľadala mladá žena sviečku. Namiesto toho zapálila dynamit
Zdielať na

Počas výpadku prúdu hľadala mladá žena sviečku. Namiesto toho zapálila dynamit

Archívna reportáž

CONNECTICUT / Matka dvoch malých detí sa snažila klasicky vyriešiť výpadok prúdu a s tým spojeného aj svetla. Nešťastnou náhodou si ale pomýlila sviečku s dynamitom v tvare valčeku. Žena utrpela množstvo zranení.

K nešťastiu došlo v nočných hodinách, kedy vypadol prúd počas búrky. Matka dvoch detí chcela v dome zapáliť sviečku. Nanešťastie si ju v tme pomýlila s dynamitom a zapálila ten. 

Jedno z jej detí okamžite zavolalo záchrannú službu, ktorá ju transportovala do nemocnice. Aj napriek tomu, že sa v dome nachádzali jej dve deti a manžel, ani jeden z nich neutrpel zranenia. 

Zástupca šéfa hasičov, Michael Caldaroni uviedol, že žena sa pravdepodobne nachádzala v blízkosti okna, keďže bolo jediné v okne rozbité na kúsky. Hasiči po príchode našli v dome aj ďalšiu výbušninu a ako preventívne opatrenie, vysťahovali ľudí, ktorý bývajú v domoch naokolo. Následne privolali tím pyrotechnikov na odstránenie výbušniny. "Z tohto prípadu by si mali ľudia zobrať ponaučenie, že v prípade výpadku prúdu by mali mať ľudia po ruke baterky alebo svietiace tyčky. A uistiť sa, že vďaka ním prečkajú aj niekoľkohodinový výpadok," dodal pre dailymail.co.uk šéf hasičov Richard Thode.

Žena nebude za nehodu stíhaná, keďže obaja manželia svorne tvrdia, že nevedeli, že sa výbušnina nachádza v dome. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy