Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Podpalač, ktorý stojí za výbuchom v herni v Žiari nad Hronom, sa prihlásil sám
Zdielať na

Podpalač, ktorý stojí za výbuchom v herni v Žiari nad Hronom, sa prihlásil sám

ŽIAR NAD HRONOM / Vo väzbe skončil 31-ročný Jozef, ktorého hľadala polícia sa prišiel sám priznať na oddelenie v Žiari nad Hronom. Muž čelí obvineniu v súvislosti s výbuchom v herni v Žiari nad Hronom zo začiatku augusta. Do vchodu herne hodil takzvanú guľovú bombu a mohutný výbuch poškodil priestory. Šesť ľudí, ktorí boli vnútri, našťastie vyviazli bez zranení.

Ukrýval sa takmer mesiac, hľadali ho po celom Slovensku. Napokon na dvere policajného oddelenia zaklopal sám. 31-ročný Jozef čeliaci obvineniam za výbuch herne v Žiari nad Hronom sa rozhodol vypovedať. 

"Čelí obvineniu za všeobecné ohrozenie a poškodzovanie cudzej veci," informuje policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Skoro ráno, začiatkom augusta keď bolo v herni 6 ľudí vrátane zamestnakyne mal podľa polície obvinený muž hodiť do vchodu herne takzvanú guľovú bombu. Mohutná explózia, ktorú zachytili aj priemyselné kamery v okolí poškodila celú budovu.

Jozefa už eskortovali na okresný súd v Žiari nad Hronom, vyšetrovateľ preňho žiadal väzbu. Rozhodovanie trvalo takmer tri hodiny. Obvineného napokon odviedli s putami na rukách. "Zobrali ho do väzby pre útek a pre možné pokračovanie v trestnej činnosti," vraví hovorkyňa súdu Nina Spurná. 

V prípade dokázania viny mu za výbuch v herni hrozí až 10 ročné väzenie, ohrozil totiž ľudí, ktorí boli v tom čase vnútri. Nie je to po prvýkrát čo má opletačky so zákonom. "Muž je štyrikrát trestaná aj za extrémizmus," vraví Faltánionvá.

Už pred tromi rokmi sa postaral o rozruch v Banskej Bystrici, kde sa snažil utiecť policajnej hliadke. Chcel sa ich striasť a tak skočil do rieky Hron, no začal ho unášať silný prúd a tak mu na pomoc museli prísť aj hasiči.

Pozrite si archívnu reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy