Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dážď sa v noci vybúril v Nitrianskom kraji. Hrozilo pretrhnutie hrádze
Zdielať na

Dážď sa v noci vybúril v Nitrianskom kraji. Hrozilo pretrhnutie hrádze

NITRA / Silné nočné dažde a búrky zasiahli viaceré obce v okolí Nitry. Zatopené boli domy, pivnice, záhrady a aj prístupové cesty. Po opadnutí vody zostali všade obrovské nánosy blata. V jednej z dedín hrozilo aj pretrhnutie hrádze.

S vodou bojovali vo Veľkom Záluží v obci Jarok a zlá situácia bola aj v Nových Sadoch, kde záplavová voda dosahovala vyše pol metra. Ľudia utekali z domov skoro ráno len v pyžamách. 

Jeden rodinný dom tam navyše voda úplne zatopila. "Chladničky, mrazničky, elektriku vyplo a plné mrazničky budú plávať. Voda to vyzdvihne hore," sťažuje sa obyvateľ Alekšiniec. Po opadnutí zostalo vo vnútri blato, ktoré je aj na stenách. Zničené sú aj podlahy, nábytok ale aj kuchyňa či kúpelňa.

V Alekšinciach boli zaplavené pivnice a záhrady. Komplikované je to stále v Lukáčovciach, kde hrozí pretrhnutie hrádze. Všade zasahovali dobrovoľní aj profesionálni hasiči. Podľa najnovších informácii voda ohrozuje aj obec Horná Kráľova v okrese Šaľa.

V Lukáčovciach sa voda vyliala aj na futbalové ihrisko v okolí je momentálne veľa blata. "Ani deti do školy nešli, nemohli sa vytiahnuť von, lebo to bolo všetko v blate," vraví majiteľka domu Emília. V obci navyše hrozí pretrhnutie hrádze a zatopenie dvoch obcí. 

Búrky vyčíňali cez víkend v Bratislavskom kraji, kde okrem zaplavených ulíc a suterénov skončil pod vodou aj novootvorený podchod na Trnavskom mýte. Najhoršie ale opäť obišla ružinovská Univerzitná nemocnica. Zatopené šachty a výťahy znemožnili prijímanie akútnych pacientov, ktorí vyžadovali hospitalizáciu. Museli ich preto odkloniť do iných nemocníc. 

​Zo soboty na nedeľu vyrazili hasiči na viac ako 100 výjazdov. Pozrite si reportáž:

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy