Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Známy raper Momo bol vypovedať na súde. Obžalovaný je starosta obce Malé Leváre
Zdielať na

Známy raper Momo bol vypovedať na súde. Obžalovaný je starosta obce Malé Leváre

MALÉ LEVÁRE / Dopoludnia stál opäť pred súdom známy slovenský raper prezývaný "MOMO" a na strane obžalovaného starosta obce Malé Leváre v okrese Malacky. Práve starosta je obžalovaný z nebezpečného vyhrážania sa hudobníkovi, ku ktorému malo dôjsť začiatkom roka v garáži bratislavského nákupného centra. Starosta mal mať pri sebe zbraň.

Ešte vo februári mal starosta Malých Levár zaparkovať svoje auto v preplnenej garáži nákupného centra. Údajne na mieste vyhradenom pre zákazníkov s deťmi.

Bratislavský hudobník chcel na to isté miesto zaparkovať tiež, lebo mal pri sebe malú dcéru. Medzi vodičmi sa strhla slovná potýčka. Hudobník nakoniec privolal políciu lebo muž, s ktorým sa dostal do konfliktu, začal údajne ukazovať zbraň.

Polícia po incidente starostu zadržala. Trestným rozkazom dostal pol ročný trest ktorý ale neprijal a tak sa rozbehol proces na konci ktorého dúfa, že bude s pod obžaloby oslobodený.

Dopoludnia sudkyňa pojednávanie odročila. Na výsluch sa opäť nedostavila svedkyňa, ktorá mala celý incident vidieť. "Je to jediná svedkyňa. My by sme netrvali ani na jej osobnej účasti, nám by stačilo, aby sa prečítala jej výpoveď," vraví advokát obžalovaného starostu, Vladimír Lamačka. 

Na v poradí už treťom pojednávaní chce súd prehrať aj videozáznam, ktorý má polícia k dispozícii. "Zbraň na tom videozázname nie je. Jediný, kto to vie potvrdiť som ja a svedkyňa, ktorá sa prihlásila, ale to nič nemení na veci. On to sám priznal, že ju vytiahol," povedal raper Roman "Momo" Girgely. 

Pozrite si archívnu reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy