Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Tancovali a obnažili sa v slávnej fontáne. Polícia pátra po dvoch mladíkoch
Zdielať na

Tancovali a obnažili sa v slávnej fontáne. Polícia pátra po dvoch mladíkoch

Zdroj: facebook

RÍM / Na slávnom námestí Piazza Venezia a v ešte slávnejšej fontáne di Trevi sa takmer vyzlečený okúpali dvaja anglicky hovoriaci turisti. Polícia po nich teraz pátra. Ich čin nakrútil aj turista Ríma na video. Je na ňom vidieť, ako sa jeden z turistov začína vyzliekať zo spodného prádla. Počas toho aj tancuje.

Rímska polícia pátra po dvoch mladíkoch, ktorí sa rozhodli predviesť vo fontáne di Trevi "divadlo". Anglicky hovoriaci turisti sa tu obnažovali. K celému incidentu sa vyjadril aj taliansky minister vnútra Matteo Salvini, ktorý ich označil za "idiotov". Ich počin nakrútil na video aj jeden z návštevníkov mesta. O incidente informovalo BBC. 

Fontána je súčasťou významného pamätníka Altare della Patria. Jeho súčasťou je aj hrob neznámeho vojaka, a pomník padlých vojakov. Turisti zo začiatku vo fontáne len tancovali, no neskôr sa začal jeden z nich vyzliekať. 

Celý incident sa odohral ešte v nedeľu, pričom polícia pátranie po mužoch ohlásila aj dnes na svojej facebookovej stránke. Ich konanie bolo nielen neúctivé ale aj nelegálne. "Taliansko nie je žiadna kúpeľňa," povedal minister vnútra Salvini. Ďalej sa vyjadril, že ak sa nájdu, presne vie ako ich naučí slušnému chovaniu. 

Rímsky starosta Luca Bergamo dodal, že správanie turistov uráža celé Taliansko. "Ich chovanie vykazuje úplnú absenciu rešpektu k histórii Ríma a Taliansku," povedal s tým, že akonáhle ich polícia chytí, dostanú najvyšší možný trest. Bežná pokuta za takéto správanie je okolo 250 eur. Pre vyčíňanie turistov, minulý rok zakázali požívanie a predaj alkoholu po zotmení. 

Kúpanie vo fontánach je problémom aj Slovenska. Pozrite sa, v ktorých mestách: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy