Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nešťastná smrť turistu. Pri skoku do mora spadol na skalu
Zdielať na

Nešťastná smrť turistu. Pri skoku do mora spadol na skalu

Archívna reportáž

PALMA DE MALLORCA / Tragická smrť sa opäť stala v dovolenkovej destinácii. V piatok umrel len 24-ročný český turista, ktorý pri skoku do vody nešťastne dopadol na skalu. Kamaráti, s ktorými tam mladík bol, okamžite privolali pomoc.

Na španielskom ostrove Mallorka zomrel v piatok večer 24-ročný český turista. Pri skoku do vody spadol na skalu. Hovorkyňa českého ministerstva zahraničných vecí Michaela Lagronová povedala, že mladý muž bol na dovolenke aj s kamarátmi. Dovolenku mali vybavenú prostredníctvom cestovnej kancelárie a rovnako bol aj poistený. 

Nešťastie sa stalo okolo pol ôsmej večer v meste Manacor, ktoré leží vo východnej časti ostrova. Telo našli záchranári v oblasti S’illot. "Podľa výpovedí svedkov, smrť spôsobil skok do vody v skalnatej oblasti. Mladý muž skákal dole zo skaly, avšak namiesto do vody, skočil na ďalšiu skalu," povedala hovorkyňa.

Hovorca cestovnej kancelárie Václav Nekvapil uviedol, že sa nešťastie stalo mimo areálu hotela. Situáciu momentálne rieši poisťovňa. "Niektorí cestujúci, ktorí prišli s mladým mužom na dovolenku, požiadali o predčasný návrat domov," dodal. 

Toto leto je to už štvrtý český turista, ktorý prišiel o život na dovolenke. Dvaja sa utopili v Bulharsku a ďalšieho napadol žralok v Egypte. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy