Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Českého turistu zabil v Egypte žralok
Zdielať na

Českého turistu zabil v Egypte žralok

Zdroj: SITA

MARSÁ ALAM / Český turista zomrel v Egypte po tom, čo na neho zaútočil žralok. Muž bol na dovolenke s rodinou. Mal 42 rokov.

"Muž bol v Egypte na dovolenke s manželkou a deťmi. Jeho žena mala byť priamym svedkom nešťastia. Prípad vyšetruje miestna polícia," píše Blesk.

"Dnes popoludní zomrel klient cestovnej kancelárie Exim Tours následkom útoku žraloka," uviedla pre Echo24 hovorkyňa ministerstva zahraničných vecí Michaela Lagronová.

Google Maps

"Stalo sa to na otvorenom mori, ku ktorému vedie mólo od hotela. Na konci toho móla dvojica šnorchlovala, rovnako ako väčšina hostí. Bol to jeden z veľkých žralokov, nie je ale jasné, či to bol veľký biely žralok," priblížil tragickú udalosť hovorca Asociácie cestovných kancelárií ČR Jan Papež.

Pozostatky muža prevezú do Káhiry, kde budú zapečatené. Rodina sa do Česka vráti skôr ako nebohý.

V mori pri Marsá Alam žije hneď niekoľko druhov žralokov ako žralok kladivohlavý, žralok šedý, dlhoplutví či veľký. 

Marsá Alam je bývalá rybárska dedina a zároveň najnižšie položené egyptské letovisko, ktoré sa nachádza približne 800 kilometrov od hlavného mesta Káhiry. Destinácia je mimoriadne vyhľadávaná.

Pre Čechov je posledné dva roky Egypt nešťastný. V marci zomrel v nemocnici v Hurghade Čech na zlyhanie srdca a v roku 2017 v tom istom letovisku dobodali českú turistku. Vyšetrovanie jej smrti stále nie je uzavreté, píše ČT24.

Pozrite sa, ako blízko ku brehu sa dokáže dostať žralok:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy