Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Rozbil okno auta, aby zachránil psa. Polícia ho napriek tomu obvinila
Zdielať na

Rozbil okno auta, aby zachránil psa. Polícia ho napriek tomu obvinila

Archívna reportáž

PARMA / Richard Hill uvidel v aute zaparkovanom pred obchodným domom psa, ktorý sa nehýbal. Neváhal preto, a keďže z každej strany počúvame ako ľuďom pripomínajú, aby v takej chvíli zasiahli, rozbil kladivom okno a psa vyslobodil. Po príchode polície na miesto ho ale obvinili z poškodzovania cudzej veci.

Ľudia, ktorí vyslobodia psa alebo dieťa z horúceho auta aj bez dohľadu polície, nemusia mať obavu z postihu pre rozbitia okna cudzieho auta, píše web Cleveland.com. Ako je to teda možné?

"Veľký pes sa pohyboval, ale šteňa sa nehýbalo. Nevedel som, či omdlelo alebo je len vyčerpané," uviedol k incidentu Hill. Keď o 16:12 rozbíjal okno, vedel, že je polícia na ceste. Tú privolali svedkovia o 16:08 a na miesto prišli chvíľu po rozbití okna. 

Majiteľka auta prišla na miesto asi o 14 minút neskôr, čo znamená, že zvieratá boli v aute viac ako 20 minút, počas ktorých sa môže teplota v aute vyšplhať na poriadne vysoké čísla. V meste ale v ten deň bolo len 25 stupňov Celzia. 

Podľa polície mal počkať

"Veríme, že má srdce na správnom mieste ale mal počkať dlhšie. Vedel, že je polícia na ceste," komentoval seržant miestnej polície Dan Ciryak. Dodal, že strešné okno auta bolo otvorené, rovnako ako boli pootvorené aj bočné okná. Ďalším faktorom, ktorý prispel k obvineniu muža bolo to, že policajti prišli na miesto štyri minúty potom ako ich privolali. 

Hill ale tvrdí niečo iné. Podľa neho bolo pootvorené len strešné okno a tie ostatné vraj boli zatvorené. Obvineniam sa bude brániť pred súdom. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy