Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Utekala pred nacistami, žila aj v Hollywoode. Teraz má 96 rokov a spieva v metalovej kapele
Zdielať na

Utekala pred nacistami, žila aj v Hollywoode. Teraz má 96 rokov a spieva v metalovej kapele

Zdroj: Facebook/Inge and the TritoneKings

BERLÍN / Počas svojho života utekala pred nacistami, stala sa špiónkou a písala piesne pre hollywoodske hviezdy. Dnes má 96 rokov a svoju kariéru v showbiznise ani zďaleka neukončila. Pred piatimi rokmi sa dala dokopy s metalovou kapelou a napísala niekoľko textov, ktoré neskôr aj naspievala.

Inge Ginsberg hovoria aj "metalová babička". Pravidelne cvičí jógu a plánuje sa dožiť 120 rokov. Ako metalová speváčka sa preslávila až po dovŕšení 90 rokov, pritom čo je metal zistila až po svojom 80. jubileu. "Všetky moje piesne majú posolstvo. Jedna je o tom, že nemáš ničiť niečo, čo sa nedá nahradiť. Druhá zase hovorí, že keď sa nemôžeš vyhnúť smrti, smej sa jej," uviedla Inge v dokumentárnom filme s názvom Deathmetalová babička. 

Ako uvádza portál Novinky.cz, po štyroch rokoch skrývania sa vtedy 20-ročná Inge dostala spolu so svojou mamou a bratom do Švajčiarska. O dva roky neskôr už pracovala pre americkú rozviedku. Ako chyžná zbierala informácie od talianskych fašistov. 

Po vojne spolu s manželom začali skladať piesne. Inge písala texty a jej manžel skladal hudbu. Presťahovali sa do Hollywoodu, kde sa im to ale krátko po príchode znechutilo a vrátili sa do Európy. krátko na to sa ale rozpadlo aj ich manželstvo a Inge sa potom vydala za Izraelca. Jej druhé manželstvo vydržalo 12 rokov, no až s tretím manželom našla Inge skutočné šťastie. 

Keď v roku 1999 jej tretí muž zomrel, Inge osamela. Naďalej ale písala texty k piesňam a keď si ich prečítal hudobník Pedro De Siva, povedal si, že znejú ako death metal. Spoločne s Inge tak založili kapelu pod názvom Inge and the TritoneKings, kde vystúpili vo švajčiarskej, americkej, ale aj švédskej televízii. 

Popularita "metalovej babičky" odvtedy rýchlo rástla. Je totiž dôkazom toho, že nie vek, ale chuť do života a odhodlanie sú to, čo určuje, čo budete robiť. 

Pozrite si krátky dokument o "metalovej babičke". 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy