Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Metro plné cestujúcich riadili dve dievčatá. Pražský dopravný podnik vodiča nepotrestal
Zdielať na

Metro plné cestujúcich riadili dve dievčatá. Pražský dopravný podnik vodiča nepotrestal

PRAHA / Black Ginger je dvojica dievčat, ktoré sa zúčastňujú súťaže LowCost Race. Ich cieľom je prejsť čo najviac európskych miest, podstúpiť výzvy a neminúť takmer žiadne peniaze. Jedno z ich videí ale poriadne poškodilo vodičovi metra. Dievčatá ho presvedčili, aby im dovolil riadiť pražské metro. Svojim konaním mali ohroziť cestujúcich.

Dievčatá sa rozhodli nakrútiť video do súťaže LowCost Race s názvom "nezvyčajný šofér". Presvedčili tak vodiča pražského metra,a by ich pustil k riadeniu. Netradičným zážitkom sa potom pochválili na webovej stránke. O prípade informoval blesk.cz. 

 "Daj tomu plnú rýchlosť," hecovali sa dievčatá behom riadenia a robili si srandu, aby sa nevykoľajili. "Naozaj môžu riadiť metro dievčatá, ktoré majú sotva 18 rokov v bežnom spoji s cestujúcimi. Riadenie so šoférom Martinom sa podľa videa stalo v deň závodu, 3. augusta na trati B od stanice Karlovo námestie na Čierny most. Bola tak ohrozená bezpečnosť pasažierov," poslal svoju rekciu Blesku.cz jeden z cestujúcich. Video však zrejme pre problémy z webovej stránky stiahli. 

"Prípadom sa momentálne zaoberá polícia. Zisťujeme, či sa dievčatá alebo strojvodca neodpustili niečoho protiprávneho," vyjadril sa hovorca pražskej polície Jan Daněk. 

Hovorkyňa dopravného podniku si ale nemyslí, že cestujúci boli ohrození. "Pasažieri ani bezpečnosť jazdy nebola bezprostredne ohrozená. Z hľadiska noriem a predpisov je toto ale neprípustné," vyjadrila sa Aneta Řehková. Situáciu s vodičom ale mienia riešiť. "Ide o zlyhanie strojvodcu a hrubé porušenie pracovných pravidiel. Tento incident budeme riešiť rýchlo a nekompromisne," dodala hovorkyňa. O niekoľko hodín neskôr sa ale hovorkyňa dopravného podniku vyjadrila, že vodiča postihne len napomenutie od zamestnávateľa.

Cestuj za málo peňazí 

Cestovať za mál peňazí spoznávať nové miesta a robiť výzvy. To je cieľom súťaže LowCost Race. Hlavným cieľom je dosiahnuť čo najviac zo 40 miest. Súťažiaci závodia v dvoch kategóriách, a to Joypacker(len radosť z cestovania) a v Racepacker. V tomto prípade zdieľajú cestovanie online a plnia výzvy. Na štart môžu mať maximálne 100 eur, ak minú viac, strhnú sa im body. Tento rok ide už o 5. ročník súťaže, ktorého sa v Prahe zúčastnilo až 140 tímov. Cieľová rovinka je 13. augusta v českej metropole. Závod LowCost na seba za posledný týždeň už upozornil. Poprvýkrát, keď v rámci závodu zomrela 24- ročné dievča. Spadla z vodopádu Krimml v Rakúsku. 

Dilema pred letom? Cestujúci trápi cestovanie lietadlom: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy