Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dve obete a 60 zranených si vyžiadala nehoda dvoch kamiónov v Taliansku
Zdielať na

Dve obete a 60 zranených si vyžiadala nehoda dvoch kamiónov v Taliansku

BOLOGNA / Blízko letiska v talianskej Bologni sa v pondelok zrazili dva nákladné vozidlá, z ktorých jeden viezol cisternu s horľavými látkami. Podľa novej policajnej bilancie nehodu, ktorá vyvolala veľký požiar, neprežili dvaja ľudia a vyše 60 ľudí bolo zranených, uviedla agentúra ANSA. Zranenia 14 ľudí sú vážne.

Na diaľničnom moste sa zrazil kamión prevážajúci autá s nákladným vozidlom s cisternou. Časť nadjazdu sa zrútila. Po silnej explózii nasledoval požiar, ktorý sa rozšíril na predajňu automobilov pod mostom a tam následne explodovalo niekoľko áut.

Informácie zdieľané na sociálnych sieťach hovoria o dopravnej nehode a veľkom požiari v oblasti Borgo Panigale, ktorá sa nachádza na západnom okraji mesta.

ANSA oznámila, že niektorých zo ranených, ľudí zasiahli trosky odlietavajúce od silného požiaru. Tlak výbuchov porozbíjal okná v niekoľkých budovách. Podľa zdrojov talianskej agentúry snahu hasičov požiar uhasiť sťažovalo horúčava panujúcej na mieste. Na hasenie bol povolaný tiež vrtuľník. Plamene sa nakoniec podarilo uhasiť a hasiči sa teraz snažia miesto schladiť, aby sa mohlo pátrať po prípadných ďalších mŕtvych.

https://twitter.com/kesare22/status/1026462902553858048

Dvaja zo zranených boli prevezení na oddelení popálenín v Parme a Cesene. Medzi zranenými je aj 13 policajtov.

ANSA uvádza, že most nad križovatkou diaľnic A1 a A14 sa čiastočne zrútil. Doprava v oboch smeroch tamojšej diaľnice bola zastavená. Podľa polície explózia ovplyvnila dopravu nielen na diaľnici, ale aj v Borgo Panigale.

https://twitter.com/CGTNOfficial/status/1026470900244275200

Zástupcovia letiska na sociálnych sieťach uistili, že žiadny z letiskových objektov nie je nehodou dotknutý a že lety budú zabezpečené v očakávanom režime.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy