Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Ďalšie zemetrasenie v Indonézii. Úrady varovali pred vlnou cunami
Zdielať na

Ďalšie zemetrasenie v Indonézii. Úrady varovali pred vlnou cunami

Archívna reportáž

LOMBOK / Indonézsky ostrov Lobok zasiahlo ďalšie zemetrasenie, malo intenzitu sedem stupňov. Agentúra Reuters uviedla, že otrasy bolo cítiť dokonca aj na susednom ostrove Bali. Miestne úrady vydali varovanie pred prívalovou vlnou cunami. Neskôr varovanie zrušili. Napriek tomu si živel vyžiadal tri obete.

Otrasy podľa agentúry spôsobili paniku medzi obyvateľmi a turistami. Oba ostrovy sú totiž obľúbeným miestom dovolenkárov. Oblasť navyše postihlo zemetrasenie aj minulý týždeň, kedy si otrasy o sile 6,4 stupňa vyžiadali takmer 20 obetí a spôsobili materiálne škody. Niekoľko stoviek ľudí po nich navyše zostalo až na dva dni uväznených na svahoch miestnej sopky. Úrady hlásia tri obete. 

Pozrite si zábery zo zemetrasenia z minulého týždňa.

Ohnisko nedeľňajšieho zemetrasenia bolo v pomerne plytkej hĺbke, asi desať kilometrov, teda podobne ako 29. júla, kedy mali otrasy ohnisko v hĺbke asi siedmich kilometrov. 

Ľudia na Bali po nedeľňajších otrasoch vybiehali z hotelov, domov a reštaurácií. "Všetci hoteloví hostia bežali von, tak som tiež utekala na ulicu," uviedla austrálska turistka. Dodala tiež, že miestni sa snažili turistov upokojiť, aby neprepadali panike. 

Pozrite si archívne video z minulotýždňového zemetrasenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy