Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
VIDEO: Časť nového nákupného centra sa zrútila pred očami nakupujúcich
Zdielať na

VIDEO: Časť nového nákupného centra sa zrútila pred očami nakupujúcich

MEXIKO / Jedno z nákupných centier sa vo štvrtok čiastočne zrútilo. Otvorili ho pritom len v marci 2018. Odborníci zatiaľ presný dôvod zrútenia neurčili, ale predpokladá sa, že za to môže zlá stabilita budovy a usadzovanie pôdy. Pád budovy si podľa dostupných informácii nevyžiadal žiadne životy.

Nové obchodné centrum The Artz Pedregal otvorili v marci tohto roka v hlavnom meste Mexico City. Vo štvrtok 12. júla ale prišlo to, čo určite nikto zo staviteľov, personálu a návštevníkov nečakal. Čiastočne sa zrútilo pred očami nakupujúcich. Jedna z časti budovy totiž nebola ešte kompletne dostavaná, otvorená. Pád budovy ale zasiahol aj diaľnicu v okolí. 

Časť diaľnice stihli ešte pred úplným pádom jednej strany budovy uzavrieť. Na cestu totiž padali kusy sutiny. OPerátori obchodného centra si všimli, že budova sa rúti a okamžite informovali mestské úrady. "Zaregistrovali, že medzi previsom a zbytkom budovy došlo k oddeleniu," vysvetlil starosta mesta José Ramón Amieva. Po páde budovy neboli hlásené žiadne obete, uviedol denník The Guardian.  

"Šírili sa správy o tom, že to bolo plánované. Šlo ale o zlyhanie budovy. Odborníci momentálne zisťujú, čo bola skutočná príčina zrútenia. Našťastie nikto nezomrel. Nikto nebol zranený a nemáme ani hlásené nezvestné obete," povedal pre Reuters tajomník civilnej ochrany  Fausto Lugo Garcia. 

Pozrite si archívnu reportáž o zrútení budovy:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy