Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Umelec našiel muža, ktorý mu pred 47 rokmi zachránil život. Štedro sa mu poďakoval
Zdielať na

Umelec našiel muža, ktorý mu pred 47 rokmi zachránil život. Štedro sa mu poďakoval

Zdroj: Facebook - Robert Brownhall

QUEENSLAND / Emócie ani po 47 rokoch nevychladli a umelec, Robert Brownhall, je aj po toľkých rokoch vďačný za svoj život. Ako trojročný sa totiž takmer utopil, nebyť rovnako starého chlapca, ktorý mu zachránil život. Odvtedy ho už nevidel. Až po takmer 50 rokoch sa napokon opäť stretli.

"Mám len mizivé spomienky, ale matka mi o tom často hovorila. Na pláži som bol s rodičmi  a  hral sa vo vode, keď ma náhle vzala vlna," opisuje udalosti maliar pre portál ABC"Ten chlapec si ma všimol, ako ležím na hladine tvárou dolu a bežal za svojim otcom, aby ma vytiahol. Chlapcova matka potom bežala asi sto metrov za palvčíkom, ktorý ma priviedol k vedomiu," dodal. 

Robert svojho záchrancu odvtedy nevidel. Vedel ale, že nebyť jeho rýchlej reakcie, už by tu dnes nebol. "Umenie mi pomáha sa s tým vysporiadať, pretože taká vec vás nikdy neopustí," hovorí Robert.

Chcel sa s ním preto stretnúť, aby sa mu úprimne poďakoval za život. Príbeh vyrozprával miestnym médiám, ktoré ho zverejnili v článku. Všimol si ho aj záchranca Dean Barry a uznávanému umelcovi sa ozval. 

Obaja muži sa tak stretli po dlhých 47 rokoch. Robert Barrymu ako znak vďaky venoval jeden zo svojich obrazov, ktorý má hodnotu asi 10 tisíc dolárov. "Srdečne som mu potriasol ruku a poďakoval. Ukázal som na svoje deti a povedal, že žiadne z nich by tu dnes neboli, keby nedal v to ráno signál," povedal dojatý umelec. 

"Neplakali sme, ale bolo to veľmi emotívne. Je to skromný a úprimný chlapík," dodáva Robert. "Uistil som ho, že som bol v ten deň len jeden t jeho záchrancov. Jeho daru si ale veľmi vážim. Obraz si zavesím doma a budem sa ním kochať," reagoval Barry s tým, že by s Robertom rád ostal v kontakte. 

Súrodenci sa hľadali 70 rokov. Vďaka sociálnej sieti sa im to napokon podarilo: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy