Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Prvé slová herca Dušana Cinkotu po prepustení na slobodu
Zdielať na

Prvé slová herca Dušana Cinkotu po prepustení na slobodu

TRENČÍN / Herec Dušan Cinkota je na slobode. Rozhodol o tom senát okresného súdu v Trenčíne. Za mreže sa dostal pre problémy s drogami. Odsedieť si mal osem rokov. Po dvoch tretinách však požiadal o podmienečné prepustenie a súd mu vyhovel. Vo väzení sa totiž príkladne správal a navyše jeho manželka čaká dieťa.

"Dýcham, snažím sa dýchať, som šťastný, že som vonku. Teším sa na rodinu, na Zuzanku," povedal, keď prekročil bráni väzenia. Herec Dušan Cinkota bol vo väzení od decembra 2012. Po odpykaní dvoch tretín požiadal o podmienečné prepustenie. Pred dvomi dňami si odpykal dve tretiny trestu a preto požiadal o podmienečné prepustenie. Súd pojednával v trenčianskej väzenskej nemocnici. Na slobodu sa dostal aj vďaka tomu, že za múrmi väznice sekla dobrotu.

Bol som všeličo

Za múrmi väznice s ním podľa predsedu senátu neboli žiadne problémy a dokonca ho 11-krát odmenili. Okrem iného mal na starosti knižnicu a organizoval kvízy. "Ja som bol všeličo. Práčovník, krajčír, kuchár,"  spomína Dušan. Vyslúžil si tak slobodu. "Vyhlasujem uznesenie, odsúdený Dušan Cinkota sa podmienečne prepúšťa z výkonu trestu. Odsúdenému určuje skúšobnú dobu 30 mesiacov," vyhlásil predseda senátu.

Život za mrežami 

Roky strávené za múrmi väznice plynuli podľa jeho slov pomaly a ľahko mu nebolo. "Chýbali mi ľudia," priznal.  Len čo opustil bránu väznice ponáhľal sa za svojimi najbližšími. V septembri sa im má narodiť totiž syn. 

Počas pojednávania predseda senátu uviedol, že herec má už tri ponuky na prácu. Všetky z divadelného, či filmového prostredia. "Pozdravujem všetkých svojich priaznivcov a teším sa na nich," odkazuje herec.

Drogové priznania 

O problémoch s drogami hovoril už v  minulosti otvorene. K pervitínu ho priviedla zvedavosť. Keď zistil, že už je veľmi zle, rozhodol sa liečiť. Z liečenia ale podľa lekára odišiel príliš skoro. A onedlho v drogách lietal zase. Chytili ho s dávkami, 13 mesiacov bol vo väzbe. Najťažšie po prepustení pre neho bolo ísť domov. "Najťažšie bolo po väzbe prísť k mame a pýtať si najesť," opisuje herec. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy