Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Záhadná žena strieľala pyrotechniku do davu ľudí. Polícia po nej pátra
Zdielať na

Záhadná žena strieľala pyrotechniku do davu ľudí. Polícia po nej pátra

NEW YORK / Chaos a paniku v uliciach spôsobila žena, ktorá začala do davu strieľať zábavnú pyrotechniku. Ľudia v strachu uskakovali pred svetlicami, zaskočení zostali aj vodiči na križovatke. Po záhadnej žene z Brooklynu polícia stále pátra.

Žena sa vo večerných uliciach zabávala na úkor vydesených ľudí. Tubu, z ktorej vystreľovali rakety, namierila priamo na nich. Na prvý pohľad to pripomínalo zbraň. "Pálila na všetko, čo jej vošlo do cesty," vraví obyvateľ metropoly Tom Janick. 

"V prvom momente to znelo ako streľba zo zbrane,"  opisuje udalosti ďalšia svedkyňa Heather Brown. Podľa úradov, nikto sa pri vyčíňaní tejto ženy nezranil. Z miesta činu však ušla skôr, ako tam dorazili policajti. Stále im uniká. 

Podľa obyvateľov je nielen v uliciach Brooklynu tento jav najmä po oslavách dňa nezávislosti veľmi častý. Ľudia odpaľujú vlastné ohňostroje, aj keď je to zakázané. "Ide o nebezpečné konanie, keďže pyrotechnika obsahuje strelný prach," vysvetľuje policajt. Niekoľko nelegálnych stánkov s petardami a raketami už zatvorili. Ľudia však musia byť stále na pozore.

Polícia sa aj za pomoci svedkov snaží túto pištoľníčku identifikovať. Podobným incidentom majú zabrániť posilnené večerné hliadky v uliciach.

Deň nezávislosti oslávili aj v Bratislave na americkej ambasáde: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy