Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Netradičný projekt mladých. Pripravili letný tábor pre seniorov
Zdielať na

Netradičný projekt mladých. Pripravili letný tábor pre seniorov

SENEC / Leto, dva týždne bez rodičov, táborák, či prvé lásky. Mnohí určite spomínate na letné detské tábory. Spomienky na tieto časy sa rozhodli oživiť u seniorov z bratislavskej Rače mladí animátori z Bratislavy a pripravili im letný tábor. Netradičný projekt sa skončil tento týždeň na Slnečných jazerách v Senci.

V Senci tento rok mali letný unikát. Tábor, ktorý je určený pre inú vekovú kategóriu, a to pre seniorov. Miestni tvrdia, že je jediný na Slovensku. Tento nápad vznikol počas návštevy domova dôchodcov a zo začiatku sa všetkým nepozdával. "Tak nejako nás napadlo, akí sú možno aj opustení tí ľudia tam, že sú tam často starí ľudia a nevidia mladých ľudí a sme videli ako sa nám tešili," vraví organizátorka, Barbora Mrázová. 

Odmena za to je nefalšovane úprimná. Pobytu sa zúčastnilo 11 seniorov, ktorí boli vybratí podľa špecifických kritérií. Starajú sa o nich sestričky, opatrovateľky, ale najmä tím pozitívne naladených animátorov. "Pripravili sme pre nich program ako pre deti v tábore. Takže sme batikovali tričká dnes, tam sa nám sušia teraz," tešila sa Mrázová. 

To ale nie je všetko. Do denného programu patria aj prechádzky so zmrzlinou, čas strávený so psom, kŕmenie kačiek, spoločenské hry ale aj večerná diskotéka. "Prišla vizážistka, mali sme kaderníčku. Oni sa úplne tešili," spomínala organizátorka. 

Hlavným cieľom tohto tábora je spríjemniť seniorom ich stereotypný život. Dať im pocit šťastia, lásky, spokojnosti a vyčariť im úsmev na tvári. Pretože jeho organizátori tvrdia, že každý jeden z nich je dar a originál.

Pozrite si reportáž o rozprávkovom lete, ktoré pre malých aj veľkých pripravili na Liptove: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy