Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Nemecku niekto ukradol žeriav, našli ho v Egypte
Zdielať na

V Nemecku niekto ukradol žeriav, našli ho v Egypte

Zdroj: ISIFA

STUTTGART / Nemeckým vyšetrovateľom pred niekoľkými mesiacmi zamotala hlavu krádež žeriavu, ktorý v marci bez stopy zmizol z jednej firmy v nemeckom meste Stuttgart. Obrovský kolos, ktorý sa môže pohybovať maximálnou rýchlosťou 55 kilometrov za hodinu, našiel sa v Egypte.

Žeriav v hodnote 200 tisíc eur sa po niekoľkých mesiacoch "objavil" v egyptskom prístave v meste Alexandria, uviedla nemecká polícia na základe výpovede jedného svedka. Krádež žeriavu sa dostala do značnej mediálnej pozornosti a to hlavne preto, že si firma ani úrady nevedia vysvetliť, ako niekto mohol nepozorovane ukradnúť stroj, ktorý váži 48 ton. 

Polícia po stroji márne pátrala niekoľko mesiacov. Firma, ktorej žeriav patrí, dokonca vypísala odmenu 5000 eur tomu, kto ho pomôže nájsť. Podľa hovorcu nemeckej polície sa žeriav dostal do Egypta pravdepodobne po mori. Ďalšie podrobnosti k svedkovi a k podozrivým polícia odmietla poskytnúť pre neukončené vyšetrovanie. 

Pozrite si archívnu reportáž o veľmi nepodarenej krádeži. Polícia sa smiala, že keby mali viac takýchto zlodejov, nemali by čo robiť: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy