Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Vdova telo zosnulého muža spálila. O rok sa ale objavil živý a zdravý
Zdielať na

Vdova telo zosnulého muža spálila. O rok sa ale objavil živý a zdravý

Zdroj: ISIFA/ilustračné

TOKIO / Žena nahlásila policajtom, že jej muž je nezvestný. Tri dni po nahlásení jej ale oznámili, že jeho telo našli v rieke. Telo zosnulého vydali rodine a tá ho následne spálila. Prípad sa stal ešte v júni 2017, no pred pár týždňami sa žene vrátil jej muž domov zdravý a živý.

Podľa anglického denníka Mainiči Šimbun nahlásila žena v júni minulého roka z Macuda zmiznutie svojho manžela. Tri dni na to jeho telo policajti vytiahli z rieky Edo. Mŕtvy muž nemal pri sebe žiadne doklady totožnosti, no telo patrilo mužovi okolo štyridsiatky. Jeho popis približne sedel na nezvestného z Macuda. Behom identifikácie to potvrdila aj žena, ktorá zmiznutie nahlásila, a ďalší dvaja príbuzní. Keďže muž nezomrel násilnou cestou, policajti telo odovzdali rodine nezvestného. Manželka ho následne nechala spáliť. 

Žena v máji tohto roka ale zažila šok. Manžel, ktorého pozostatky dala spáliť, sa vrátil domov živý a zdravý. Pochopiteľne nešlo o zázrak ale chybu. Obrovský omyl potvrdila aj Metropolitná polícia. V deň, kedy bolo telo nájdené prišlo ešte jedno oznámenie o zmiznutí.

K správe boli priložené aj otlačky prstov, ktoré sa ale zhodovali práve s nájdeným telom utopeného muža.  Či išlo o pochybenie zo strany policajtov, ktorí databázu zrejme riadne nepreverili, alebo sa správa dostala do databázy až potom, čo bolo telo odovzdané manželke, nie je jasné.  "Je to veľmi poľutovaniahodný omyl.  Urobíme všetko, aby sa podobná situácia už nikdy neopakovala," uviedol vo svojom prehlásení policajný dôstojník Tomoaki Uehara.  Polícia momentálne zaisťuje prevoz pozostatkov pravej rodine. Čo robil muž 11 mesiacov japonské média neuviedli. 

Pozrite si archívnu reportáž o 10 rokov nezvestnom novinárovi:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy