Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Polícia vrátila majiteľovi kocúra, ktorý sa mu stratil pred 18 rokmi
Zdielať na

Polícia vrátila majiteľovi kocúra, ktorý sa mu stratil pred 18 rokmi

Zdroj: Twitter/Morgenpost Berlin

BERLÍN / Nemeckej polícii sa podarilo vrátiť majiteľovi údajne 18 rokov strateného kocúra. Jeho pána, Petera Fabiana, našla vďaka tomu, že zviera malo v tele čip. Majiteľ bol šokovaný, keď ho polícia kontaktovala. 

Čierneho kocúra menom Kimba odovzdali ľudia v zúboženom stave policajnej hliadke, napísala polícia na twitteri a na facebooku. Minulý piatok na seba upozornil "plačlivým mňaukaním" na chodníku v mestskej časti Marienfelde na juhu Berlína.

Majiteľ si kocúra vyzdvihol a okúpal ho. "Zviera bolo veľmi prítulné, ale vyziabnuté, zoslabnuté. Nebolo vo veľmi dobrej kondícii," povedal Fabian. Usúdil preto, že asi žil dlho na ulici. 

Kimba zmizol v roku 2000, keď mal iba jeden rok. Bolo to niekoľko mesiacov po sťahovaní z Mníchova do štvrte Kreuzberg v nemeckom hlavnom meste. Údajne si na nové bývanie nemohol zvyknúť.

https://twitter.com/EuropeanBerlin/status/999617832915820544

Vzhľadom k priemernej dĺžke veku mačiek Fabian postupne prestal veriť, že svojho miláčika ešte niekedy uvidí. Mačky sa zvyčajne dožívajú 14 až 18 rokov, ale pri dobrej starostlivosti to môže byť aj 25 rokov a viac. Fabian si medzitým zaobstaral ďalšieho kocúra. Kimbu ale pre vysoký vek nechce dať do útulku, preto verí, že si na seba zvieratá zvyknú. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade. Súrodenci sa hľadali celý život, podarilo sa im to až po 70 rokoch:  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy