Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pes zachránil ženu pred zavraždením, útočník dostal 14 rokov
Zdielať na

Pes zachránil ženu pred zavraždením, útočník dostal 14 rokov

Archívne video

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU / Pomoc verného psa podľa všetkého zachránila pred istou smrťou ženu, ktorú vlani v novembri na okraji Žďári nad Sázavou napadol jej známy a chcel ju utopiť v potoku.

Pred súdom sa spovedal štyridsaťštyriročný Jan Reckziegel, ktorý si v stredu vypočul trest 14 rokov väzenia za pokus vraždy. Jeho obeť z útoku vyviazla značne pomliaždená, ale živá.

Žena so svojím psom bývala v provizórnej búde na okraji mesta a Reckziegel u nej občas prespával. Osudný večer sa ale dvojica pohádala a na miesto nakoniec išla aj policajná hliadka, aby rozčúleného muža vykázala preč. Lenže muž sa ešte v noci na miesto vrátil, ženu i so spacákom vyvliekol z chatrče a dovliekol ju k blízkemu potoku.

"Tam jej strčil hlavu pod vodu a topil ju. Jej pes, stredne veľký kríženec, ju ale začal brániť, preto obžalovaný pustil ženinu hlavu. Tá sa mu potom vyšmykla, dostala sa z potoka a snažila sa utiecť. Obžalovaný ju ale dostihol, zvalil a brutálne bil a kopal, kým neupadla do bezvedomia. Reval na ňu, že ju zabije," povedal podla novinky.cz v obžalobe prokurátor Jiří Morava. Upozornil tiež, že Reckziegel ženu zamýšľal utopiť, k čomu nedošlo len vďaka psovi.

Obžalovaný na súde poprel, že by chcel svoju známu zavraždiť, chcel ju vraj len vypláchať v potoku. "Keby som ju chcel zabiť, tak tam boli sekery, nože, píly, to by som sa s ňou neťahal k potoku. A že ju zachránil pes, je nezmysel, ten sa všetkého bojí, je to pes hňup, ten by nikoho nedokázal zachrániť," tvrdil už niekoľkokrát trestaný Reckziegel.

Pes hral hlavnú úlohu aj v tomto prípade z juhu Slovenska, ktorý sa stal v stredu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy