Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Dvanásťročný chlapec sa pohádal s matkou. Vzal jej kreditku a odletel na Bali
Zdielať na

Dvanásťročný chlapec sa pohádal s matkou. Vzal jej kreditku a odletel na Bali

Archívne video

SYDNEY / Kedˇsa rodičia 12-ročného tínedžera dozvedeli, že ráno neprišiel do školy, v strachu ho nahlásili ako nezvestného. Potom ale zistili, že im chýba kreditná karta a že ich ratolesť si to namierila rovno na indonézsky ostrov Bali.

Keď matka zakázala synovi výlet na tropický ostrov, nasledovala ostrá hádka. "Nemá rad slovo nie," vraví neskôr žena novinárom. Chlapec sa ale za dobrodružstvom vydal aj napriek zákazu rodičov, zobral im kreditnú kartu a oklamal babku, aby mu dala jeho cestovný pas. 

Premyslený plán

Rodičom povedal, že ide do školy, miesto toho ale vzal kolobežku a vybral sa na vlakovú stanicu v Sydney, odkiaľ sa odviezol na letisko. Tam použil samoobslužné vybavenie na kúpu letenky a nastúpil na let do Perthu, odtiaľ prestúpil na spoj do Indonézie. 

Využil pritom toho, že niektoré aerolinky umožňujú dvanásťročným lietať bez dozoru dospelých. Jediné, čo k ceste potreboval bol pas a študentský preukaz. Dopredu si zaistil ubytovanie v 4-hviezdičkovom hoteli, informuje portál iDnes.cz. 

Výlet v raji 

Zamestnanci letiska sa nad samostatne cestujúcim dieťaťom pozastavili iba jedenkrát - na letisku v Perthe, keď musel chlapec potvrdiť, že už mal dvanásť rokov. "Chceli vidieť môj študentský preukaz a pas," opisuje situáciu chlapec s tým, že to bola skvelá akcia, pretože chcel zažiť dobrodružstvo. 

Na Bali sa chlapec ubytoval v hoteli All Seasons. Zamestnancom povedal, že čaká na príchod sestry. Potom, čo škola nahlásila rodičom absenciu chlapca, vystrašení manželia sa obrátili na políciu. Keď zistili, čo sa stalo, matka okamžite odletela do Indonézie po mladého delikventa. "Boli sme šokovaní a znechutení. Nevieme ani len opísať, ako sme sa cítili, keď sme zistili, že je v zahraničí," hovorí matka. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy