Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V Číne rozpoznali pomocou technológii stíhaného muža
Zdielať na

V Číne rozpoznali pomocou technológii stíhaného muža

ČÍNA / Čínska polícia použila technológiu na rozpoznávanie tvárí, aby v dave 60 000 divákov na koncerte popovej hviezdy objavila a následne zatkla stíhaného muža. Informoval o tom spravodajský server BBC.

Podozrivý, ktorý bol identifikovaný len ako pán Ao, išiel s manželkou 90 kilometrov do mesta Nan-čchang na koncert popového speváka Jackyho Cheung. A podľa polície bol tridsaťjedenročný muž, ktorý je stíhaný za hospodársku kriminalitu, značne šokovaný, keď si pre neho medzi divákov prišli.

"Podozrivý vyzeral úplne ohromene, keď ho vyvádzali von," povedal policajný dôstojník Li Ťin tlačovej agentúre Nová Čína. V policajnej väzbe potom vraj muž vyhlásil: "Keby som to bol býval vedel, tak by som na ten koncert nejazdil."

V Číne je rozmiestnená rozsiahla sieť sledovacích kamier, ktorých je podľa BBC v súčasnosti viac ako 170 miliónov a počas nasledujúcich troch rokov má pribudnúť zhruba 400 miliónov ďalších.

Čína patrí k svetovej špičke v obore technológií schopných rozpoznávať tváre a pravidelne svojim obyvateľom pripomína, že vďaka tomuto vybaveniu je prakticky nemožné uniknúť úradom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy