Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Polícia zatkla ďalšieho bossa talianskej mafie. Spájaný je aj so skupinou Ndrangheta
Zdielať na

Polícia zatkla ďalšieho bossa talianskej mafie. Spájaný je aj so skupinou Ndrangheta

RÍM / Bossa talianskej mafie z Kalábrie Giuseppeho Pelleho zatkla polícia. Jeho rodina sa spája s mafiánskou skupinou Ndrangheta, o ktorej pôsobení na Slovensku písal zavraždený investigatívny novinár Ján Kuciak.

Talianska polícia v noci zo štvrtka na piatok zatkla dôležitého bossa kalábrijskej mafie Giuseppeho Pelleho.  Muž pred zákonom unikal od roku 2016, kedy bol odsúdený na dva a pol roka väzenia za zločinné spojenectvo mafiánskeho typu a pokus o vydieranie. Jeho otec Antonio, ktorý zomrel v roku 2009, bol určitú dobu považovaný za hlavu 'Ndranghety.

Pri nočnom zásahu bolo nasadených 50 policajtov. Kalábrijský dom, v ktorom sa 58-ročný Pelle skrýval, bol odrezaný od okolitého sveta. K domu neviedla žiadna cesta vhodná na prejazd autom. Podľa polície nebol mafiánsky boss v dome sám. Nikto z prítomných ale nekládol odpor. Pelle patrí do klanu Vottari-Pelle, ktorý už viac ako 10 rokov súperí s klanom Strangio-Nirta. Od roku 1991 medzi nimi vládne takzvaná krvavá pomsta, ktorá si vyžiadala už desiatky obetí. V roku 2007 bolo šesť členov z klanu Vottari-Pelle zastrelených v nemeckom Duisburgu, keď vychádzali z pizzerie, ktorá patrila rodine Strangiových.

Kalábrijska ´Ndrangheta, podľa agentúry AFP, predstihla vďaka obchodu s kokaínom z Južnej Ameriky, sicílsku Cosa Nostru a neapolskú Camorru. Okrem toho ale pôsobí aj v iných krajinách. Zavraždený investigatívny novinár z portálu aktuality.sk, písal vo svojich článkoch o pôsobení ´Ndranghety aj na Slovensku. Konkrétne na východnom Slovensku.

Pozrite si reportáž súvisiacu s mafiou na Slovensku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy