Skoro jasno
18°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Muž ukradol postihnutej žene jej jedinú pomôcku
Zdielať na

Muž ukradol postihnutej žene jej jedinú pomôcku

HOŘOVICE / Postihnutú ženu z českého mesta Hořovice v okrese Beroun okradli. Zlodej jej ukradol invalidný elektrický vozík, ktorý jej pomáha v pohybe. Predať sa mu ho našťastie nepodarilo.

Ku krádeži elektrického vozíka prišlo ešte v utorok večer. Invalidná žena najskôr ani netušila, že o svoj vozík prišla. Dozvedela sa to až na druhý deň. "Prišla som večer o pol ôsmej. Bola som na návšteve u môjho vnuka. Zaparkovala som si vozíček a ráno prišiel manžel, že mu volala polícia, že vozíček ukradli a majú ho na stanici," vyjadrila sa pre idnes.cz poškodená Jarmila Gruntová. 

Podľa slov polície, sa im ešte v utorok večer ozval neznámy muž, že mu nejaký mladík ponúkal elektrický vozík pre invalidov. Mladík, ktorý vozík ponúkal vyzeral vraj nervózne a bolo vidieť, že sa ho chce zbaviť. "Na základe tohto oznámenia, polícia zahájila pátranie v uliciach Hořovic po tomto neznámom páchateľovi," uviedla policajná hovorkyňa Marcela Pučelíková. Po dvoch hodinách sa ale policajtom neznámeho páchateľa podarilo vypátrať.

Dvadsaťštyriročnému mladíkovi, ktorý spôsobil škodu vo výške 100 tisíc českých korún, hrozí až 5 rokov vo väzení. "Ešte dnes som z toho taká znechutená. Vôbec nechápem ako môže niekto postihnutému človeku ukradnúť pomôcku," dodala na záver pani Jarmila. 

Pozrite si našu reportáž o krádeži šperkov: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy