Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Dojímavé stretnutie: Zmizla, keď mala tri roky. Jej rodina ju hľadala 24 rokov
Zdielať na

Dojímavé stretnutie: Zmizla, keď mala tri roky. Jej rodina ju hľadala 24 rokov

PEKING / Zmizla ešte ako malé dievčatko, mala len 3 roky. Jej rodina sa ale so stratou nedokázala vyrovnať. Nemali ani fotku svojej dcéry a tak boli šance na jej nájdenie prakticky nulové. Rodičovská láska je tá najsilnejšia. Svoj stratený poklad nakoniec rodičia našli. Trvalo to neuveriteľných 24 rokov.

Dojatie pri prvom stretnutí po 24 rokoch sa dá ťažko slovami opísať. Kifeng mala len 3 roky, keď v roku 1994 zmizla. Dnes má 27 a sama je dvojnásobnou mamou. So slzami sa po dlhom odlúčení rodina opäť spojila a začala budovať to, čo im tak dlho bolo odopreté.

Tento príbeh by ale nikdy nemal šťastný koniec, nebyť obrovskej odhodlanosti Kifenginho otca. Ten nikdy nevzdal sen o tom, že svoju dcéru raz nájde. Zmizla znenazdajky počas prechádzky. "Stalo sa to tam. Bol som si zameniť peniaze a keď som sa vrátil, nikde jej nebolo."

Rodičov strata zlomila, ale hľadať svoju dcéru neprestali. Wang pracoval dlhé roky ako taxikár, dúfal a sníval o tom, že jedného dňa mu jeho dcéra nasadne do auta. Keďže rodičia nemali ani len jej fotku, použili snímku jej sestry. Tú mal po celé roky prilepenú na svoje auto a každému dával do ruky ďalšiu, aby mu pomohli s hľadaním. Postupne pridával ďalšie a ďalšie fotky druhej dcéry, aby zachytil aspoň čiastočne zmenu tej stratenej.

Dokonca snímku zverejnil na internete a vtedy nastal zlom. Žena z opačnej strany Číny mu podľa nej spravila počítačovú simuláciou starnutia a tú tiež otec pridal na internet. Stal sa zázrak. Jeho Kifeng sa našla. Nasledovali správy, telefonáty a test DNA. Po ňom už nebolo cesty späť len vpred. A toto je výsledok. Ukázalo sa, že dievčatka sa hneď po nájdení ujala náhradná rodina. Vyrastala ani nie 100 kilometrov od skutočnej rodiny. Dnes sa k nej plánuje vrátiť. "Vrátim sa a budem sa snažiť žiť čo najbližšie k mojej rodine."

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade zo Slovenska: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy