Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Moskvu už chráni nový protiraketový systém, testovali aj dron
Zdielať na

Moskvu už chráni nový protiraketový systém, testovali aj dron

MOSKVA / Novinky v zbrojnom priemysle a najmä v ruskej vojenskej výbave sú známe už niekoľko týždňov. Ruské ministerstvo obrany dokonca požiadalo ľudí a vyhlásilo súťaž, aby nové zbrane pomenovali. Okrem dronu, ktorý vie zničiť celé pobrežie a špeciálnej rakety sa zamerali aj na obranu

Úspešným testom modernizovaného protiraketového systému sa pochválilo ruské ministerstvo obrany. Protiraketovú strelu odpálili vo vojenskom výcvikovom priestore v Kazachstane. Videom z testu sa aj pochválili. Rusi zároveň vyhlásili, že systém už aktívne využívajú. Momentálne vraj chráni Moskvu pred prípadnými vzdušnými útokmi.

 O čosi horšie dopadol test dronu na Sibíri, ktorý sa skončil nepríjemnými fiaskom. Novinárom, fanúšikom a pozvaným hosťom totiž zástupcovia pošty predstavili dron ruského pôvodu. Ten plánovali využívať pri posielaní pošty v riedko osídlenom regióne. Okamžite ho samozrejme aj vyskúšali, aby všetci videli, čo ten zázrak dokáže. Veľa toho však nepredviedol. Dron totiž krátko po štarte vrazil rovno do bytovky, stojacej opodiaľ a okamžite sa rozpadol. Pri nehode sa našťastie nikomu nič nestalo. Akurát zástupcovia pošty sa ihneď od všetkého dištancovali a hanbu zvaľovali na konštruktérov dronu. Video si môžete pozrieť tu:

Rusi majú k vojenskej technike svojský postoj. Obrnený transportér by ste v slovenskom obchode asi ťažko videli. V Rusku to ale možné bolo:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy