Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Najprv krik a nadávky a potom letela aj betónová tvárnica. To, čo nasledovalo, ešte v lekárni nevideli
Zdielať na

Najprv krik a nadávky a potom letela aj betónová tvárnica. To, čo nasledovalo, ešte v lekárni nevideli

REVÚCA / Opitý Revúčan hodil včera podvečer betónovú kocku do výkladu lekárne. Jeho vyčíňanie pokračovalo vo vnútri, kde napadol zamestnanca. Mužovi v ďalších výtržnostiach zabránili policajti.

K nepochopiteľnému incidentu došlo v revúckej lekárni, ktorá mala včera pohotovosť. 39-ročný muž stál najskôr na chodníku a vykrikoval nezmysly. "To sme nepočuli, lebo on ako hulákal, nevedeli sme, čo kričal," opisuje úvod dramatickej situácie miestna obyvateľka Ivana. Revúčan následne začal kopať do vchodových dverí. "Došlo tým k poškodeniu sklenenej výplne dverí," potvrdila Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici.

To, čo nasledovalo potom, donútilo svedkov privolať policajtov. 39-ročný Gal totiž našiel na zemi betónovú tvárnicu a hodil ju do výkladu lekárne. "Prvýkrát buchol, to sa mu nerozbilo, druhýkrát buchol a vtedy sa mu to rozbilo a on vbehol dovnútra," opísala pokračovanie scény Ivana. Tam napadol 29-ročného lekárnika. Muži spolu chvíľu zápasili: "On napadol aj toho lekárnika, čo mal pohotovosť. Mal taký monokel, trošku červené, asi ako ho trafil do oka."

Krátko na to na miesto dorazila aj policajná hliadka. Tá podozrivého muža zadržala. "Okamžite prišli policajti. Veľmi rýchlo, to sme sa čudovali, lebo kolega volal a chvíľočku na to boli tu." Muž, ktorý vyčíňal, bol podľa jej slov pod vplyvom alkoholu, čo potvrdila aj dychová skúška. Nafúkal viac ako 2,5 promile. "V tejto súvislosti sme začali trestné stíhanie a voči 39-ročnému mužovi bolo aj vznesené obvinenie z prečinu poškodzovania cudzej veci," potvrdila Kováčiková.

Muž, ktorý v zlosti útočil krompáčom je už za svoj čin potrestaný, pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy