Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Silný dážď zatopil základnú školu
Zdielať na

Silný dážď zatopil základnú školu

Archívna reportáž

KAMENICA NAD CIROCHOU / Počas včerajších silných dažďov na východe Slovenska zaplavila voda priestory v základnej škole v Kamenici nad Cirochou. Siahala až do jeden a pol metrovej výšky. Voda sa dostala do šatní, pivnice a zaplavila aj kotolňu. Niekoľko hodín tam zasahovali dobrovoľní hasiči z obce. Vyučovanie ale zatiaľ ohrozené nie je.

Priestory základnej školy prišiel skontrolovať popoludní školník, keďže od rána intenzívne pršalo. "Bola nám nahlásená mimoriadna udalosť, že je voda v pivničných priestoroch základnej školy v Kamenici nad Cirochou," hovorí Jozef Sojčák, veliteľ dobrovoľných hasičov v Kamenici nad Cirochou. Voda zaplavila šachty, pivnice, kotolňu aj šatne. Dobrovoľní hasiči z obce zasahovali v základnej škole viac ako štyri hodiny. Čo najrýchlejšie odčerpanie bolo nevyhnutné, inak by voda mohla poškodiť plynové kotly. "Boli reálne v ohrození, pretože nikdy neviete ako tá voda bude postupovať," hovorí Jozef Sojčák.

Škola má aj vlastné čerpadlá, no postačujú iba na menšie množstvo vody. "Ale už keď je väčší priesak vody tak ako to bolo dnes pri takom návale, tak už nestíhajú," hovorí Jozef Sojčák. Podľa dobrovoľných hasičov siahal voda do výšky viac ako jedného metra. "Meter a pol a bola voda pod kotlami, bolo to tesné. Keďže je to v pivničných priestoroch tak tá voda sa má snahu pretlačiť," dodáva Jozef Sojčák. Škody, ktoré voda v pivničných priestoroch a v šatniach napáchala zatiaľ vyčíslené neboli, no vďaka pohotovému zásahu dobrovoľných hasičov by nemali byť výrazné. Vyučovanie zatiaľ nie je nijako ohrozené a žiaci po veľkonočných prázdninách zasadnú do svojich lavíc.

Počasie si urobila veľkonočnú oblievačku s predstihom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy