Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Polícia hľadá opicu
Zdielať na

Polícia hľadá opicu

Archívna reportáž

DILLÍ / Indická polícia má netradičnú úlohu - dolapiť páchateľa, ktorý nie je človek. Hľadajú opicu, ktorá mala podľa svedeckej výpovede uniesť novorodenca.

Rodinná tragédia sa stala vo východnom indickom štáte Orissa. Opica vnikla do domu a podľa slov matky spoza moskitiéry na postieľke uniesla len 15-dňové dieťatko. Matka nestihla zakročiť a opica s novorodencom v rukách ušla z domu cez plot. Podľa portálu  BBC našli príbuzní telo dieťatka v studni za domom na druhý deň. Obhliadajúci lekár potvrdil, že na tele dieťaťa neboli známky vážneho poranenia a ako príčinu smrti označil utopenie po páde do studne.

Polícia vyhlásila, že hľadá opicu, ktorá údajne dieťa uniesla. Chcú využiť aj služby miestnych lovcov opíc, ktorí majú skúsenosti s ich stopovaním v lese. Nie je ale jasné, ako chcú identifikovať konkrétnu opicu. Ak sa potvrdí, že dieťa naozaj uniesla opica, bude to prvý taký prípad v Indii. Miestne opice často spôsobujú problémy - napríklad zaútočia na ľudí v ich domácnostiach, kam sa vyberú pre potraviny. 

Dieťa sa môže ocitnúť v nebezpečenstve a byť unesené v zlomku sekundy aj na Slovensku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy