Zatiahnuté
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Skutočný zlatý dážď, namiesto kvapiek padali tehličky
Zdielať na

Skutočný zlatý dážď, namiesto kvapiek padali tehličky

SIBÍR / Zlato, alebo striebro? V Jakutsku na Sibíri by ste si mohli vybrať, pretože z oblohy padalo oboje. A naozaj to neboli omrvinky. O zem trieskali 20 kilogramov vážiace tehly. Celkovo vypadlo niekoľko ton drahých kovov.

Niekoľko ton zlata vypadlo z lietadla, ktoré odštartovalo z Jakutska na Sibíri. Dôvodom bolo zrejme poškodenie dverí nákladového priestoru. Odrazu bolo na dráhe a jej priľahlom okolí  vysypaných celkovo 200 tehál.

Len z dráhy pozbierali zamestnanci letiska 172 tehál, čo bolo takmer 3,5 tony žltého kovu. Lietadlo celkovo prepravovalo 9 ton drahých kovov za viac ako 21,5 miliardy rubľov.

Posádka chybu zistila až keď bola vo vzduchu, pilot sa ihneď rozhodol vrátiť späť. Okolie letiska prehľadávali a pátrali po tehlách. Napokon hovorca banskej spoločnosti z Čukotky oznámil skvelú správu, že všetky tehličky sú už v bezpečí a podarilo sa nájsť všetky.

Stroj letel z bane Kupol do mesta Krasnojarsk. V Jakutsku mal medzipristátie, aby natankoval palivo.

Incidenty spojené s lietadlami sú pomerne časté. Zväčša sa ale týkajú ľudí, ktorí sa podľa polície a personálu nevedia zmestiť do kože. Z každého incidentu je zväčša hneď následne škandál:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy