Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Učiteľ strieľal na strednej škole
Zdielať na

Učiteľ strieľal na strednej škole

Archívna reportáž

DALTON / Učiteľ na strednej škole sa zabarikádoval v triede, kým študenti boli na chodbe. Keď sa riaditeľ pokúsil vojsť do triedy, učiteľ začal strieľať. Našťastie nikto nebol vážne zranený.

Ozbrojený stredoškolský učiteľ v meste Dalton, štáte Georgia sa zabarikádoval v jednej z tried školy, kým žiaci boli na chodbe. Keď sa riaditeľ školy pokúsil dostať do triedy, učiteľ vystrelil zo zbrane. Podľa vyjadrení polície sa nikto vážne nezranil. Jedna zo študentiek si ale vyvrtla členok, keď utekala do bezpečia. Incident sa odohral na škole Dalton High School, 145 kilometrov na sever od Atlanty, hlavného mesta štátu Georgia.

Políciu privolali na miesto po výstrele. Učiteľa našli za zatvorenými dverami triedy. Podľa vyjadrenia polície sa incident začal tak, že učiteľ nevpustil do triedy žiakov a zamkol sa vovnútri. Keď sa riaditeľ pokúsil dostať dnu s použitím kľúča, zvnútra  zaznel jeden výstrel. Polícia učiteľa nakoniec zadržala. Zatiaľ nie je jasné, či to bol pokus o samovraždu, učiteľ však neohrozoval žiakov.

Len pred dvoma týždňami došlo na Floride k tragédii, keď mladý útočník zavraždil 17 stredoškolákov. Americký prezident Donald Trump následne hovoril o tom, že bezpečnosť na školách by sa mala zvýšiť tak, že budú ozbrojení niektorí učitelia. Podľa kritikov však práve podobné incidenty poukazujú na to, že toto nie je riešenie.

Pozrite si reportáž o tragickej masovej vražde na Floride:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy