Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Zomrel novinár Karel Slezák. Známy sa stal aj svojimi pästnými útokmi
Zdielať na

Zomrel novinár Karel Slezák. Známy sa stal aj svojimi pästnými útokmi

Archívne video

PRAHA / Zomrel novinár Kaeol Slezák (73), ktorý sa preslávil rozdávaním úderov po víťazstve Miloša Zemana v prezidentských voľbách. Novinárov kamarát tvrdí, že ho uštvali zvyšní novinári a mal slabé srdce.

O Slezákovi sa veľa rozprávalo v súvislosti s útokom, ktorý sa odohral v pražskom Top Hoteli. Jeden z hostí, taktiež novinár Milan Rokytka, mal údajne zdravotné problémy a musela pre neho prísť záchranka. Kolegovia novinári, ktorí videli v jeho nevoľnosti prílišné požitie alkoholu, sa snažili celú situáciu zdokumentovať. Slezák sa ich snažil od Rokytku odháňať a rozdal pri tom aj niekoľko rán päsťou.

"Jeho žena mi písala, že dnes zomrel, nič viac mi k tomu nemohla povedať," povedal pre blesk.cz kamarát Karola Slezáka, Rostislav Osička. "Mal slabé srdce, stalo sa mu to počas účasti v prezidentovom štábe a asi to nevydržal. Ani ten nátlak, ktorý na neho vyvíjal novinársky syndikát."

Karel Slezák čelil kritike po incidente, ktorý sa odohral v hoteli, za násilie na novinároch. Tí si vraj plnili len svoju prácu. "On nikomu v štábe ublížiť nechcel, to bolo iba také oťukávanie. Poznám ho ako čestného človeka," dodal Osička.

Nepokoje riešila aj polícia a situáciu odsúdila aj nevládna organizácia Reportéri bez hraníc. "Päste boli nevyhnutné. Ale nebolo ich zase toľko, jeden alebo dva údery. On urobil pohyb. Jednoducho to bola reakcia," obhajoval svoje správanie Slezák.

Po incidente novinára vylúčil zo svojich radov Syndikát novinárov. Údajne poškodil prestíž a záujmy organizácie. Slezák sa neskôr ospravedlnil a dodal, že konal pod vplyvom emócií.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy