Jasno
20°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Muž známy z policajných videí sa postavil pred súd. Žiadal o nižší trest
Zdielať na

Muž známy z policajných videí sa postavil pred súd. Žiadal o nižší trest

PREŠOV / Video z policajnej kontroly, pri ktorej starší muž nevedel, kde ma paru zobrať, aby dokázal fúknuť do prístroja na meranie alkoholu, je na internete veľmi populárne. Hlavný aktér sa teraz postavil pred súd. Vlani totiž na priechode pre chodcov zrazil ženu, ktorá skončila so zlomenou nohou. Staršiemu mužovi sa nepozdávala výška trestu.

Starší pán z Prešova sa do pozornosti polície dostal pár mesiacov dozadu. Na jednom z prešovských priechodov pre chodcov spôsobil nehodu. Zrazil ženu, ktorá skončila v nemocnici so zlomenou nohou. Podľa videa z priemyselnej kamery auto vošlo na priechod v čase keď chodci vykročili na zelenú.

Muž z videa, zároveň vodič za volantom sa postavil pred súd. Nesúhlasil totiž s trestným rozkazom. Dostal dvojročný podmienečný trest a zákaz šoférovať na jeden a pol roka. 

Na pojednávaní sa obžalovaný priznal k vine. Podľa neho sa mu nepodarilo ubrzdiť na červenú, lebo mal zimné gumy. Žiadal ale nižší trest ako mu bol udelený. Poukazoval aj na to, že bol dvakrát vyznamenaný bývalým prezidentom Československej socialistickej republiky v 80. rokoch. Súd mu napokon znížil podmienečný trest len o šesť mesiacov. Zákaz šoférovať mu ponechal. "Súd zároveň ukladá aj trest zákazu činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel v trvaní 18 mesiacov," zaznelo na súde z úst samosudcu.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy