Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Majiteľovi otrávili dvoch psov. Jeden z nich bol vodiaci, ktorého potrebuje každý deň
Zdielať na

Majiteľovi otrávili dvoch psov. Jeden z nich bol vodiaci, ktorého potrebuje každý deň

NOVÉ ZÁMKY / Dvojročný nemecký ovčiak za 12 000 eur bojoval o život na veterinárnej poliklinike v Nových Zámkoch. Len pár hodín pred ním, s rovnakými príznakmi, skončila u veterinárov aj ročná sučka Sára. Majiteľ špeciálne cvičeného vodiaceho psa Foresta a Sáry s hrôzou zistil, že mu oboch psov na dvore vlastného domu niekto otrávil.

"Akurát som išiel s palicou. Bez psa to nie je, konáre stromy, nevidím absolútne nič ani na päť cm," povedal majiteľ otrávených psov Róbert Lőrincz. Forest, Dvojročný cvičený vodiaci nemecký ovčiak, zjednodušoval život Róbertovi od leta. Pribudol k ročnej sučke Sáre. Bol pre neho očami doma aj v práci.  

Oboch psov mu zrejme niekto na dvore rodinného domu otrávil. Začiatkom týždňa cestoval so Sárou, ktorú chcel dať očipovať. "Začala z ničoho zvracať, pena na ústach, roztriasli sa jej nohy, ľahla si ku mne a dychčala neskutočne," opísal Róbert. Sáru rovno zo stanice odviezli na veterinárnu pohotovosť v Bratislave. To ešte netušil, že po príchode domov ho rovnaký šok čaká aj s Forestom. S manželkou odniesli aj Foresta na veterinárnu polikliniku a čakali, čo sa bude diať. "Sára už nie je medzi nami, už ju museli utratiť. On to prežil, ale ešte stále bojuje o život," povedal Róbert. 

Obom psom slúžila ako výbeh obrovská oplotená záhrada za domom. "Bol dezorientovaný, nemôžeme vylúčiť otravu. Pri zisťovaní otráv je to dosť problematické, väčšinou by to bolo možné až pitvou, lebo musíme dať labáku typ, aký typ otravy by to mohol byť," povedala Dominika Biricová z veterinárnej polikliniky v Nových Zámkoch.

Forest je v týchto dňoch už doma pri svojich majiteľoch. Róbert s manželkou sa špeciálne cvičeného psa, ktorý by nikomu neublížil, boja nechať bez dozoru už aj na vlastnom pozemku. "Čakám na veterinárnu správu. Akonáhle ich budem mať v ruke, idem podať trestné oznámenie," uviedol Róbert.

Pozrite si archívnu reportáž. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy