Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Mladá rodina prišla v priebehu niekoľkých sekúnd o svoj domov
Zdielať na

Mladá rodina prišla v priebehu niekoľkých sekúnd o svoj domov

GALANTA / Mladej rodine z Pustých Úľan vzal oheň ich vlastný domov, ktorý si niekoľko rokov budovali. Krátko po obede ich dom pohltili plamene. Škody, ktoré oheň napáchal, sú vysoké. Okrem strešnej konštrukcie im totiž plamene zasiahli aj časť interiéru.

Mladá rodina prišla v priebehu niekoľkých minút o svoju strechu nad hlavou. Trinásť hasičov s piatimi vozidlami vyrazilo do obce Pusté Úľany na obed, krátko po pol jednej. Zo strechy rodinného domu šľahali plamene a museli ich čo najrýchlejšie skrotiť, aby sa im podarilo zachrániť z domu mladej rodiny čo najviac.

"Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že ide o požiar rodinného domu, s tým, že celá strešná konštrukcia bola zachvátená plameňmi," uviedol okresný riaditeľ hasičov Zoltán Tánczos. Na novom dome úplne zhorela strecha, no bez škôd neostal ani interiér. Ten je zničený nielen ohňom a dymom, ale aj vodou. Či išlo o elektrický skrat, poruchu spotrebičov alebo niečo iné, určí až zisťovateľ príčin požiaru. Cudzie zavinenie ale hasiči vylúčili. 

Škody odhaduje majiteľ na približne 150 000 eur. Dom si dokončili len nedávno a tvrdo na ňom pracovali. Mladej rodine chcú pomôcť ich dlhoroční kamaráti, ktorým ich ťažká situácia nie je ľahostajná. "Určite zorganizujeme nejakú zbierku," uviedol jeden z kamarátov.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy