Polojasno
18°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Pri zrážke vlakov prišli o život dvaja ľudia, ďalších 70 je zranených
Zdielať na

Pri zrážke vlakov prišli o život dvaja ľudia, ďalších 70 je zranených

CAYCE / Pri zrážke osobného vlaku s nákladným vlakom prišli o život dvaja ľudia, najmenej 50 ďalších je zranených. V osobnom vlaku sa nachádzalo 139 pasažierov a osem členov posádky. Pri nehode sa vykoľajila lokomotíva a niekoľko vozňov s cestujúcimi.

Informácie potvrdila spoločnosť Amtrak, ktorej osobný vlak patrí. Súprava jazdila medzi mestami New York a Miami. Zatiaľ nie je známe, koľko ľudí bolo v nákladnom vlaku. Záchranné zložky potvrdili, že sa im podarilo dostať von všetkých cestujúcich. Na miesto dorazili aj pracovníci z Červeného kríža. Príčina nehody zatiaľ nie je známa.

Podľa Amtraku sa nehoda odohrala okolo pol tretej miestneho času. Po kolízii s nákladným vlakom spoločnosti CSX sa vykoľajila lokomotíva a niekoľko vagónov osobného vlaku. V súprave sa nachádzalo osem pracovníkov spoločnosti a približne 139 cestujúcich.

Informácie o presnom počte ranených sa ale zatiaľ rozchádzajú. Úrad miestenho šerifa uviedol, že do nemocníc previezli asi 50 osôb, juhokarolínsky úrad pre krázové situácie hovorí o najmenej 70 zranených a agentúra AP odvolávajúca sa na svoje zdroje udáva asi 80 zranených. Harrison Cahill, hovorca okresu Lexington, kde sa nehoda stala, uviedol, že cestujúci majú rôzne poranenia. Niektorí utrpeli škrabance či tržné rany, iní zlomeniny.

Nedávne vlakové nešťastie v Taliansku si vyžiadalo tri obete. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy