Polojasno
19°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Príbeh ako z rozprávky. Kráska sa zamilovala do bezdomovca
Zdielať na

Príbeh ako z rozprávky. Kráska sa zamilovala do bezdomovca

Archívne video Archívna reportáž

AMSTERDAM / Mladá dvojica, ktorá sa náhodou a za ťažkých podmienok stretla v uliciach Amsterdamu je spolu už desať rokov. Emmy svoj neuveriteľne romantický príbeh spísala do knižnej podoby.

Mladá žena zo Švédska sa vybrala v roku 2006 do Amsterdamu. Vtedy ešte netušila, aký osud ju tam postretne. Na ulici k nej pristúpil mladý muž, Vic Kocula, na ktorom bolo na prvý pohľad vidieť, že prežil ťažké chvíle. Spod špinavého oblečenia a vlasov pozeral na Emmu pár nádherných hnedých očí.

"Hneď som videla, že je bezdomovec podľa jeho špinavých rúk a nechtov. V ruke držal kufrík. Neskôr som zistila, že v ňom prenášal spací vak a plechovky s pivom," spomína pre dailymail.co.uk Emmy Abrahamson (41).

Dvojica sa hneď dala do rozhovoru a po 10 minútach Emmy súhlasila, že sa o týždeň stretnú presne na tej istej lavičke. Chémia medzi nimi sa nedala poprieť.

Keď sa však Emmy vrátila do Viedne, kde v tom období žila, myslela si, že už bezdomovca Vica nikdy nestretne. Aké veľké bolo jej prekvapenie, keď jej o 3 týždne na to zavolal, že sa mu podarilo dostať do Viedne, aby ju našiel. Počas tých troch týždňov odmlky sa nešťastne Vic dostal do väzenia, kvôli tomu, že hladný ukradol kura.

Vic, Američan, ktorý cestoval okolo Európy, zistil, že mu došli uprostred dobrodružstva peniaze. Nebol presvedčený, že by sa mal vrátiť naspäť do USA, a preto zostal prespávať v uliciach Amsterdamu. Najprv žobral o peniaze, aby si mohol zabezpečiť aké-také živobytie, ale neskôr sa z neho stal ťažký alkoholik a peniaze mu už na iné neostávali.

Po desiatich rokoch je dvojica stále spolu, sú manželmi a majú spolu 6-ročné dvojičky. Manželstvo uzavreli na romantickom zámku a Vic kompletne zmenil svoj život a preškolil sa na elektrotechnika.

Emmy o tejto neuveriteľnej romanci napísala knihu, ktorá momentálne vychádza do tlače.

Medzi bezdomovcami sa nájdu aj veľké talenty.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy