Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muža vtiahol prístroj na magnetickú rezonanciu, zomrel
Zdielať na

Muža vtiahol prístroj na magnetickú rezonanciu, zomrel

Archívna reportáž

INDIA / Muž niesol v rukách kovový kyslíkový valec, keď vstúpil do miestnosti, kde sa nachádzal stroj MRI. Ten ho okamžite k sebe pritiahol. Muža predtým ubezpečoval zamestnanec nemocnice, že stroj je vypnutý.

Incident sa stal v sobotu v nemocnici Nair. Tridsaťdva ročný Rajesh Maru niesol kyslíkový valec do miestnosti, kde sa nachádzal prístroj MRI. Magnetická sila stroja kovovú bombu aj s mužom pritiahla k sebe. 

"Podľa článku 304 indického trestného zákonníka sme zatkli lekára a ďalšieho mladšieho zamestnanca za to, že spôsobili smrť z dôvodu nedbanlivosti" povedala policajná hovorkyňa Deepak Deoraj. Polícia uviedla, že predbežné správy naznačujú, že muž zomrel v dôsledku vdychovania kvapalného kyslíka, ktorý unikal z valca. Predpokladá sa, že nádrž sa poškodila po tom, čo narazila do stroja. Dekan nemocnice Ramesh Bahmal uviedol, že sa začalo vyšetrovanie s cieľom určiť presnú príčinu smrti a dodal, že záznamy incidentu boli odovzdané polícii. 

Prístroj mal byť vypnutý

Strýko obete povedal, že Rajesh bol vyzvaný, aby odniesol valec mladšiemu zamestnancovi, ktorý ho ubezpečil, že stroj je vypnutý. "Zamestnanec oddelenia, ktorý má zabrániť takýmto incidentom povedal mojim rodinným príslušníkom, aby sa vrátili dovnútra, keďže bol stroj zapnutý. Sme šokovaní a zničení,"  povedal po tejto udalosti Jitendra Maru. Rajesh bol navštíviť svojho rodinného príbuzného, ktorého čakalo vyšetrenie MRI. 

Dostali odškodné

Štátna vláda Maháraštra darovala rodine obete 500 000 rupii (približne 6,350 eur). MRI alebo magnetická rezonancia používa silné magnetické pole na vytváranie snímkov orgánov tela. Svojou silou priťahuje kovové predmety a preto sa nesmú nosiť do miestnosti. 

Podobné prípady

V roku 2014 utrpeli dvaja nemocniční pracovníci zranenia, keď boli štyri hodiny pripútaní ku stroju MRI nádržou na kovový kyslíkv nemocnici v Naí Dillí. V roku 2001 bol šesťročný chlapec, ktorý absolvoval vyšetrenie MRI v New Yorku zabitý, keď kovová kyslíková nádrž letela smerom k stroju a rozdrvila mu lebku. 

Dvojročné dievčatko utrpelo vážne popáleniny. Údajne sa vznietil prístroj na monitorovanie detí. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy