Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Teroristické útoky pre zadržanie Terezy. Prepustite ju do 48 hodín, hrozí anonym
Zdielať na

Teroristické útoky pre zadržanie Terezy. Prepustite ju do 48 hodín, hrozí anonym

PRAHA/ISLAMABAD / Podpisuje sa ako Nikolaj Ivanov a vyhráža sa Pakistanu teroristickým útokom. Dôvodom mý byť zadržanie Terezy H., v ktorej batožine našli deväť kilogramov heroínu. Muž sa dožaduje jej prepustenia do 48 hodín.

Údajný vydierač zaslal e-mail denníku Daily Pakistan a predstavil sa v ňom ako český občan Nikolaj Ivanov. V texte sa dožaduje prepustenia Terezy a neváha použiť vyhrážky. "POZOR, pokiaľ nebude Tereza, ktorá bola zadržaná s 9 kilogramami heroínu, do 48 hodín prepustená a posadená na lietadlo do Českej republiky, dojde k teroristickým útokom na Pakistan. Tereza ma môže kontaktovať na telefónnom čísle +4207925-----. Pokiaľ nezavolá, že je prepustená, sľubujem odplatu," napísal muž. Pakistanskí novinári podľa portálu blesk.cz skúšali volať na uvedené číslo, ale je nedostupné. Či pre vyhrážanie kontaktovali políciu, neuvádzajú.

Tereza H. z Uherského Hradišta je naďalej v pakistanskej väzbe. Lehota, ktorú súd stanovil, vyprší v piatok. Do tej doby by malo padnúť nové rozhodnutie. S dievčaťom sa taktiež snažia spojiť zástupca českej ambasády, ktorý žiada o povolenie, aby ju mohol vo väznici navštíviť. 

V prospech mladej ženy hrá fakt, že začala s vyšetrovateľmi okamžite spolupracovať. Na základe jej udania zadržali advoch ľudí. Muža, ktorý sa o Češku v Pakistane staral a jeho pomocníka. Obaja by mali byť súčasťou drogového kartelu. Po ďalších ľuďoch polícia pátra. 

Drogy dostali za mreže a muža z východného Slovenska, pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy