Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Bábätko, ktoré prišlo v pondelok o oboch rodičov, skončilo u sociálnej pracovníčky
Zdielať na

Bábätko, ktoré prišlo v pondelok o oboch rodičov, skončilo u sociálnej pracovníčky

BRATISLAVA / Mladý pár, ktorý našli policajti zastrelený na chodbe pri byte, obyvatelia paneláka v bratislavskej Petržalke veľmi nepoznali. Bývali tam podľa nich len krátko. Polročné bábätko, ktoré bolo počas tragédie v byte, je našťastie v poriadku. Chce si ho osvojiť rodina.

Kriminalisti intenzívne pracujú na objasnení pondelňajšej streľby na sídlisku v Petržalke, pri ktorej zahynuli dvaja Bratislavčania, 23-ročná žena a 26-ročný muž. K tragédii, ku ktorej prišlo krátko pred treťou hodinou popoludní na Rovniankovej ulici, sa obyvatelia nechcú vyjadrovať. Podľa nich mladý pár býval v podnájme na štvrtom poschodí krátku dobu. Mladú ženu zriedka vídavali ako kočíkuje polročnú dcérku. "Kočka tu vraj bývala v podnájme," hovorí jedna z obyvateliek bytovky. 

​To, že sa na chodbe stala tragédia počuli od susedov, ktorí bývajú nižšie. Väčšina ľudí totiž v tom čase bola v práci. "Som počula od kolegyne, čo býva na jedenástom. Ja som celý deň bola v práci, takže neviem. Niekto niekoho zastrelil a že zostalo malé dieťa," hovorí ďalšia obyvateľka. "My sme pozerali z druhej strany, tam sme videli veľa policajných áut a sanitky, ale nevedeli sme, že čo. Ja som potom išla na druhú stranu, na balkón a tam som videla sanitku, policajtov. Ale my sme nevedeli, čo sa stalo," dodáva jedna z obyvateliek.  

Streľba sa odohrala na chodbe bytovky, medzi dverami od bytu a výťahom. Martin tam zo zatiaľ nezistených príčin strelil mladú ženu do hlavy a potom obrátil zbraň proti sebe. Keď prišli na miesto policajti a záchranári, už sa jej nedalo pomôcť. Strelca sa snažili ešte oživiť, no po niekoľkých minútach zomrel aj on. Ich pol ročná dcérka Mia zostala v byte.

"Obidvaja utrpeli strelné poranenie hlavy, ktorému na mieste podľahli a bez zranení zostala malá šesťmesačná Mia," informuje hovorca operačného strediska ZZS Jozef Minár. Záchranári neskôr bábätko previezli do Detskej fakultnej nemocnice na Kramároch. Podľa lekárov je Mia v poriadku. "Dieťatko k nám bolo privezené na posúdenie zdravotného stavu. V jeho prípade nebola potrebná hospitalizácia," potvrdila hovorkyňa DFNsP v Bratislave Dana Kamenická. Podľa informácií TV JOJ ju ešte v pondelok večer so súhlasom starej mamy dočasne odovzdali sociálnej pracovníčke. 

Policajti a kriminalisti boli na mieste do neskorých hodín a zaisťovali stopy. Stále zatiaľ nie je jasný motív mužovho konania. Pravdep odobne išlo o žiarlivosť. Na mieste policajti zaistili aj krátku strelnú zbraň, ktorú mal 26-ročný muž v legálnej držbe. "Zaistená zbraň bola za účelom jej skúmania zaslaná na Kriminalistický a expertízny ústav policajného zboru," informuje Mihalíková. "Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy a zločinu zabitia," dodáva.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy