Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
FOTO: Takto Pápež František sobášil na palube lietadla
Zdielať na

FOTO: Takto Pápež František sobášil na palube lietadla

SANTIAGO / Pápež František po prvý raz zosobášil dvojicu na palube lietadla. Letuška Paola Podest a jej kolega Carlos Ciuffardi si povedali "áno" vo štvrtok ráno počas letu zo Santiaga do mesta Iquique po tom, ako pápežovi povedali, že mali v roku 2010 civilný sobáš, no cirkevný im nevyšiel pre zemetrasenie v Čile.

Svätý Otec im potom navrhol, že ich zosobáši, s čím obaja súhlasili. Za svedka im išiel riaditeľ leteckej spoločnosti LATAM. Ženích novinárom na palube Airbusu 321 povedal, že podľa pápeža žiadny jeho predchodca nikdy nesobášil v lietadle, a je to teda historická udalosť.

Podľa agentúry AP je to prvý pár, ktorý kedy pápež na palube lietadla oddal.Podest a Ciuffardi povedal novinárom na palube lietadla, že mali civilný obrad už v roku 2010 a plánovali aj ten cirkevný. Mali vraj už všetko pripravené, ale zasiahla príroda. "Popadali kostoly, všetko sa zrútilo. A tak sme to začali odkladať, pracovali sme a potom prišli dcéry," povedal Ciuffardi denníku El Mercurio o zemetrasení z roku 2010, ktoré si vyžiadali 525 obetí. 

Ženích taktiež novinárom povedal, že svadba je "historickí" nielen v jeho živote. Pápež František vraj povedal, že žiadna hlava katolíckej cirkvi neoddávala pár na palube lietadla.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy