Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Našiel syna vďaka intuícii
Zdielať na

Našiel syna vďaka intuícii

Archívna reportáž

AUSTRÁLIA / Keď bol 17-ročný mladík nezvestný už 30 hodín, otec sa rozhodol hľadať ho sám. Mal tušenie, kde by jeho syn mohol byť a nemýlil sa. Našiel ho skôr, ako policajti a záchranári.

Po nehode na diaľnici približne 100km od Sydney skončil 17-ročný Samuel Lethbridge uväznený vo svojom vozidle. Rodina informovala políciu hneď ako Samuel nedorazil ku kamarátovi, tak ako mal v pláne. Jeho otec si potom spomenul na miestny prípad spred približne piatich rokov a podľa portálu BBC v náhlom návale intuície sa rozhodol prenajať si helikoptéru a vydal sa hľadať svojho syna do miest, kde sa stala dávnejšia nehoda. "Ten muž vtedy žiaľ prišiel o život, pretože ho nikto nenašiel päť dní. Nemohol som dopustiť, aby sa niečo také stalo Samuelovi," vysvetľoval Tony Lethbridge, otec havarovaného mladíka. 

Vedel, že jeho syn má problémy, pretože neozývať sa nebol jeho štýl správania. "Tak som si okamžite prenajal helikoptéru a našiel som ho do desiatich minút," povedal otec. Vrak vozidla našli 20 metrov od cesty pri Crangan Bay, 100km na sever od Sydney. Záchranárom potom trvalo viac ako hodinu, kým mladého muža vyslobodili spod palubnej dosky vozidla. Samuela previezli do nemocnice s viacerými zlomeninami a stále je vo vážnom stave. "Má šťastie, že je nažive," vyhlásil Jeff Atkins, inšpektor záchrannej služby v štáte Nový Južný Wales. Polícia nehodu ešte vyšetruje.

Pozrite si, ako dopadla jazda detí na štvorkolke bez ochranných prostriedkov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy