Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Paríž dnes vibruje v rytme techna
Zdielať na

Paríž dnes vibruje v rytme techna

Zdroj: tomoyoshi

Organizátori obrej technopárty ju tentokrát poňali ako akciu v prospech ochrany životného prostredia, čomu zodpovedá podoba niektorých alegorických vozov s tanečníkmi.

Stred Paríža sa dnes otriasa v rytme techna. Krátko popoludní začal na námestí Bastily desiaty ročník parížskej Techno Parade, na ktorom sa znovu predpokladá účasť stoviek tisíc ľudí.

Povel k zahájeniu dala samotná francúzska ministerka kultúry Christine Albanelová. Do sprievodu, ktorý večer skončí znovu na námestí Bastily, vyrazila dvadsiatka vozov so zvukovými aparatúrami a spolu s nimi desiatky tisíc mladých a niekedy i menej mladých priaznivcov tohto hudobného štýlu. Davy ľudí sledujú ich rytmické vlnenie a poskakovanie z chodníkov ako diváci.

Organizátori obrej technoparty ju tentokrát poňali ako akciu v prospech ochrany životného prostredia, čomu zodpovedá podoba niektorých alegorických vozov s tanečníkmi. Naviac sľúbili, že Techno Parade bude sama k životnému prostrediu šetrná, čo mimo iné znamená, že maximum zvukových aparatúr bolo stanovené "len" na 105 decibelov.

Techno Parade je počítaná medzi akcie, ktoré mesto najviac znečisťuje. Jej "vedľajšou produkciou" je bežne pätnásť ton najrôznejšieho odpadu v uliciach.Sohpie Bernardová, riaditeľka združenia Technopol, ktorá akciu usporadúva, povedala novinám Le Parisien, že organizátori chcú tiež financovať vybudovanie výrobne bioplynu v Indii. Bude to podľa nej kompenzácia za emisie výfukových plynov pri dnešnej akci.     

Najčítanejšie správy